Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Compleet betonnen casco uit één fabriek
Preco levert de prefab betonelementen voor het nieuwe gebouw op de campus van de Universiteit van Wageningen.

Compleet betonnen casco uit één fabriek

Constructieve wanden, geïsoleerde wanden, brandwanden, balkons, galerijplaten, kolommen, balken, kanaalplaatvloeren, het wordt sinds anderhalf jaar allemaal prefab geproduceerd in de nieuwe betonfabriek van Preco. Het bedrijf speelt daarmee in op de stijgende vraag naar efficiency op de bouw en profileert zich nadrukkelijk als totaalleverancier voor prefabbeton.

Van der Valk hotel, Scheidam.

De productiefaciliteit in Apeldoorn is uitgerust met de modernste technieken en een ultramoderne betoncentrale. “We hebben onze capaciteit aanzienlijk kunnen verhogen sinds de ingebruikname van de nieuwe fabriek medio vorig jaar. Opdrachtgevers kunnen de zorg over het complete betonnen casco aan ons uitbesteden. Behalve de engineering en productie van de elementen verzorgen we eveneens het transport, al dan niet just-in-time, en zelfs montage behoort tot de mogelijkheden. Eén adres en één aanspreekpunt heeft zo zijn voordelen”, merkt commercieel directeur Theo Kool terecht op.

Preco heeft het complete betonnen casco van het nieuwe Servicecentrum voor Interzorg in Assen geleverd.

Op volle toeren

De prefabbetonfabriek van Preco draait op volle toeren. “Zowel kleine als hele grote projecten worden volledig op maat in onze fabriek voorbereid”, zegt Kool. Hij geeft een aantal voorbeelden. “Zo hebben we onder andere het complete betonnen casco van het nieuwe Servicecentrum voor Interzorg in Assen geleverd, variërend van zo’n 3.000 m2 aan wanden (geïsoleerde wanden en binnenwanden), 79 kolommen, 78 balken en 3.500 m2 aan kanaalplaatvloeren. Ook de elementen voor onder andere twee Van der Valk hotels, één in Schiedam en één aan de A4 in Hoofddorp zijn afkomstig uit onze fabriek. Het hotel in Schiedam zou aanvankelijk in het werk worden gestort, maar omwille van de snelheid is het omgezet naar prefab. Een argument dat we de laatste tijd wel vaker horen. Daarnaast zijn we geselecteerd om de prefab betonelementen te mogen leveren voor een mooi nieuw gebouw op de campus van de Universiteit van Wageningen. Kortom, een grote diversiteit aan projecten. Het feit dat we alles in eigen huis als totaalleverancier kunnen verzorgen met slecht één aanspreekpunt, is voor veel opdrachtgevers van grote meerwaarde.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details