Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Bomen van staal

Bomen van staal

Het bedrijf maakte in opdracht van Bouwbedrijf van de Ven de staalconstructie van Gebouw 60 op de Vanderlande campus. Een mooie order die een dito vervolg kreeg….

“Het project is opgebouwd uit drie delen: de hoofdstaalconstructie van het gebouw, het parkeerdek en de luifel”, vertelt directeur/eigenaar Noud Hendriks. “Drie constructies met een totaal gewicht van zo’n 320.000 kilogram. In het gebouw zijn op de tweede en derde verdieping zware vakwerkspanten van circa 8.000 kilogram per stuk aangebracht. De spanten zijn samengesteld uit kokers van 300x300x16 millimeter in S355. Kortom, een uitdagend project met complexe details waarin ons vakmanschap prima tot uiting is gekomen.”

Staalbouw Hendriks werd ook gevraagd om de vijf uit Cortenstaal samengestelde bomen te maken die de luifel van het gebouw dragen. Concreet ging het hier om vier kleine bomen met elk een gewicht van zo’n 2.500 kilogram en een grote boom van circa 3.500 kilogram. “De imposante constructievormen, 8 meter hoog en met een kruisdoorsnede van respectievelijk 4 en 7 meter, zijn ware kunstwerken. Ze zijn compleet uit 12 millimeter dik plaatstaal vervaardigd door ons zusterbedrijf Van Grinsven Metaalbewerking B.V.”, aldus Hendriks. Nadat de bomen gereed waren, werden ze op het terrein met zout water besproeid om het corrosieproces te versnellen. Aansluitend werden ze met speciaal transport naar de bouwplaats vervoerd om ze daar ’te planten’.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details