Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
850 ton staal voor nieuwbouw MS Schippers in Hapert
Dronebeelden van de nieuwbouw in Hapert.

850 ton staal voor nieuwbouw MS Schippers in Hapert

Voor de nieuwbouw van MS Schippers in Hapert heeft het Brabantse familiebedrijf ruim 850 ton staal geproduceerd en gemonteerd ten behoeve van het kantoorgebouw, de bedrijfshallen en het parkeerdek.

“In opdracht van MS Schippers hebben wij de stalen liggers voor het kantoorgebouw gemaakt, waarop de verdiepingsvloeren rusten”, vertelt projectleider Corné van Roovert. “Om het gebouw heen is bovendien een omloop-/vlonderconstructie voorzien. Deze kantoorconstructie is op verzoek van de opdrachtgever in zijn geheel thermisch verzinkt.” In de constructie zijn roostervloeren aangebracht. “Bovenop het kantoorgebouw is een stalen dakopbouw geplaatst, waaraan tevens een luifelconstructie is gekoppeld.”

Voor de circa 14 meter hoge bedrijfshallen heeft Reijrink Staalconstructie de complete staalconstructie inclusief kolommen, dakliggers en gevelstaal geleverd, aldus Van Roovert. “Als aanvullende opdracht kregen we het stalen plafond voor de autostore, de stalen loopbrug van de bedrijfshallen naar het kantoorgebouw, de stalen hellingbaan en alle stalen liggers voor het parkeerdek gegund.”

Goede aansluiting van staal en beton

In dit omvangrijke project is ook een groot gedeelte door Willy Naessens Nederland in beton geconstrueerd. Om een goede aansluiting van staal en beton te borgen, hebben Reijrink Staalconstructie en Willy Naessens Nederland hun werkzaamheden zeer nauwkeurig afgestemd. “We hebben onze constructie uitgewerkt in 3D/BIM en via IFC gedeeld met de werkvoorbereiders van de betonbouwer, die de modellen hebben geclasht. Hierdoor konden eventuele aansluitproblemen al in de voorfase worden ondervangen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details