Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
110 meter lang, 52 meter breed en 25 meter hoog. Hightech hoogbouwmagazijn
Er komt een brugconstructie over de weg.

110 meter lang, 52 meter breed en 25 meter hoog. Hightech hoogbouwmagazijn

Cordeel Nederland realiseert in Terneuzen een bijzonder project. In opdracht van Rijnberg HBW (een zustermaatschappij van A.C. Rijnberg Transportservice BV) bouwt het bedrijf een volautomatisch hoogbouwmagazijn (High-Bay Warehouse) met expeditieruimte voor Elopak Nederland, producent van kartonnen drankverpakkingen.

De staalconstructie.

Elopak kan straks in haar 110 meter lange, 52 meter brede en 25 meter hoge magazijn, dat aan de bestaande fabriek wordt gebouwd, 480 miljoen verpakkingen op één locatie opslaan. Door de centrale opslag en het verbeteren van op- en overslag wordt voorzien in de behoefte van een veiligere werkomgeving en een betere voedselveiligheid. Een positief neveneffect is de besparing op kosten en transportbewegingen.

Ontwerp en uitvoering

Cordeel Nederland is bij dit project verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de uitvoering. Projectleider Bastiaan van Dijk: “We bouwen voor twee van onze vaste opdrachtgevers, die voor dit project de handen ineen hebben geslagen. We zijn in april vorig jaar gestart met de sloop van de bestaande panden en het inkorten van één van de bestaande loodsen. Vervolgens zijn de voorbereidingen voor de toekomstige aansluitingen op de bestaande fabriek getroffen. Eind dit jaar gaan de verpakkingen vanuit de fabriek van Elopak op pallets naar de Highbay. Hier komt geen mens meer aan te pas, want alles wordt met conveyors en palletkranen volautomatisch weggezet in het magazijn. Omdat dit volautomatische transport een andere transportroute van buitenverkeer op het terrein kruist, wordt er een brug gemaakt.”

Gevelbeplating.

Vele onderaannemers

Cordeel Nederland is onderdeel van de Cordeel Group NV, een onafhankelijk familiebedrijf dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een Europese speler met 1.600 medewerkers. De groep beschikt over de nodige kennis en ervaring en bouwde eerder al een soortgelijk magazijn voor FrieslandCampina. Ook bij de Belgische vestiging van Cordeel lopen vergelijkbare projecten. Er wordt intensief samengewerkt met vele onder- en nevenaannemers, zoals Swisslog uit Zaltbommel, dat verantwoordelijk is voor de palletkranen, conveyors en monorails met bijbehorende aansturingen. SPIE realiseert in nevenaanneming de gehele elektrische installatie. Cordeel coördineert in ontwerp en uitvoering de werkzaamheden van Swisslog en SPIE.

Het zusterbedrijf van Cordeel Nederland, Baeck Cladding uit België, verzorgt de gehele dak- en gevelbeplating van sandwichpanelen en voor de hoogbouw en expeditie de geïsoleerde binnendozen
met gevelbeplating. De dragende staalconstructie van de hoogbouw bevat meer dan duizend ton staal en werd geleverd en gemonteerd door de Duitse firma Kocher Regalbau GmbH. 

De hoogbouw fungeert als hoofdopslag vanuit de Elopak-fabriek, vertelt Van Dijk. “Als er een vrachtwagen aankomt, dan wordt de betreffende pallet in het systeem opgeroepen en vervoerd via een monorail. In de expeditieruimte, die beschikt over tien laaddocks, worden de pallets aangeboden en met een elektrische pompwagen in de vrachtwagens geladen.”

Naast het hightech magazijn omvat het project ook kantoorruimtes, een expeditieruimte en kleedkamers voor het personeel. Ook verzorgt Cordeel de gehele terreininrichting: van hekwerken en poorten tot de laadkuil en bestrating. Het project kan na de bouwvak van 2022 bouwkundig worden opgeleverd. Naar verwachting is het hoogbouwmagazijn in november operationeel. 

Zusterbedrijven

Van Dijk is tevreden over het verloop van het traject tot nu toe. “Alleen de markt voor materiaal was een tijdje oververhit, maar dat is nu gelukkig weer wat afgekoeld. Om problemen te voorkomen, hebben we zaken vroegtijdig vastgelegd en snel ingekocht. Waar nodig, kozen we in overleg met de klant voor alternatieve producten.” Binnen de Cordeel Group werkt de aannemerstak samen met verschillende zusterbedrijven, zo ook op dit project. Van Dijk: “Zo werd, naast de samenwerking met zusterbedrijf Baeck Cladding, het wapeningsstaal door ons zusterbedrijf C-Concrete geproduceerd en aangebracht in de funderingsbalken en vloerdelen. Ook de prefab betonnen sandwichpanelen voor de buitenzijde komen van C-Concrete, uit onze eigen productiefaciliteit in het Belgische Temse.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details