Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

10 jaar niet-aflopende garantie op het buitenstucwerk

A9_05871
Het buitenstucwerk is uitgevoerd in Strikocem, een niet-geïsoleerde cementgebonden mortel die is afgewerkt met een siliconen spachtel.

20 november 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het Gasthuiskwartier kenmerkt zich door een grote diversiteit aan gebouwvormen en gevelafwerkingen. Als vaste partner van Heijmans heeft Stucadoorsbedrijf L&L voor de eerste fase zowel het spuitwerk binnen als het buitenstucwerk voorzien. Dat laatste in nauw overleg met Strikolith om tot een zo duurzaam mogelijk eindresultaat te komen met een 10 jaar niet-aflopende garantie.

Tekst | Roel van Gils  Beeld | Stucadoorsbedrijf L&L

“Voor ons als Bossche bedrijf is het natuurlijk extra bijzonder dat we een bijdrage mogen leveren aan zo’n prachtig en uniek project in onze eigen stad”,  zegt uitvoerder Humberto Ruijs. Sinds de oprichting in 2004 is L&L gestaag gegroeid naar een organisatie met zo’n 40 vaste medewerkers en een flexibele schil van nog eens 100 inleenkrachten. “Op hoogtijdagen hebben we op het Gasthuiskwartier met een team van 10 medewerkers tegelijk gewerkt, met name om het grote aantal vierkante meters binnenwanden te voorzien van Strikolith Spacks Excellence spuitpleister, dat zich zeer eenvoudig laat aanbrengen en verwerken.”

Het buitenstucwerk is uitgevoerd in Strikocem, een niet-geïsoleerde cementgebonden mortel die is afgewerkt met een siliconen spachtel. “Deze combinatie maakt dat het buitenstucwerk beter bestand is tegen weersinvloeden”, aldus Roy van den Oetelaar van Strikolith. “Om de duurzaamheid verder te verhogen, is in nauw overleg met L&L besloten om bij de aansluitingen met kozijnen, hardstenen banden, et cetera zogenaamde APU-aansluitprofielen te gebruiken in plaats van kit of stucstops. In combinatie met een PE-afdichtingsband is een UV-bestendige dilatatie gegarandeerd.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details