Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Zorgeloos en comfortabel naar het toilet
Roestvaststaal, gemakkelijk te installeren én geeft een luxueuze uitstraling aan de sanitaire ruimte.

Zorgeloos en comfortabel naar het toilet

Je goed voelen in openbare toiletten: niet zo lang geleden was dit idee nog ondenkbaar bij het grote publiek. Publieke sanitaire voorzieningen werden lang beschouwd als onhygiënisch, openbaar en bijgevolg helemaal niet privé, waardoor gebruikers zich nooit echt op hun gemak voelden tijdens een toiletbezoek. Vandaag kunnen we echter spreken van een sociale verandering: mensen zijn mobieler en het aantal bezoekers van publieke gebouwen neemt toe. We kunnen stellen dat de grenzen tussen privé en openbaar steeds meer vervagen. De gebruiker wil zich overal ‘thuis’ voelen en daar spelen gebouwbeheerders op in: ze houden rekening met het toenemend belang van welzijn in sanitaire voorzieningen en stellen vast dat het essentieel is om te kiezen voor de juiste producten.

Gebruikers zijn veeleisender en hebben nieuwe – en vooral hogere – verwachtingen. De sanitaire voorzieningen in openbare ruimten dienen onder meer te beantwoorden aan gebruiksgemak, esthetiek, functionaliteit en hygiëne. Daardoor neemt de vraag naar meer innoverende producten toe. De gebouwbeheerder eist mooie, veilige, betrouwbare en hygiënische producten, maar ook factoren als water- en energiebesparing en installatiegemak zijn van groot belang. Het wordt met andere woorden een ware uitdaging om aan ieders eisen te voldoen.

De contactloze bediening van de BINOPTIC wastafelkranen optimaliseert handhygiëne en biedt een gevoel van welzijn en comfort.

Tendens naar design en comfort

Het imago van een publieke instelling wordt weerspiegeld in de sanitaire voorzieningen. Mensen associëren vaak de kwaliteit van een gebouw met die van haar toiletten. Zo geven gebruikers niet enkel aandacht aan de mate waarin een toilet gemakkelijk toegankelijk is of proper is, ook de aantrekkelijkheid en mate van comfort worden steeds belangrijker. Dankzij meer dan 90 jaar ervaring op de markt kan DELABIE aan al deze behoeften en verwachtingen van gebruikers voldoen, ongeacht hun leeftijd, cultuur, geslacht of mate van zelfstandigheid. Bovendien wordt bij de ontwikkeling van de producten aandacht besteed aan ecologisch ontwerp en het gebruik van recycleerbare materialen.

DELABIE slaagt erin een ruim assortiment producten aan te bieden die zowel aan de verwachtingen van de gebruikers als aan de specifieke eisen van de openbare sector voldoen.

Met de TEMPOMATIC 4 elektronische muurkraan kan tot 90% water bespaard worden.

Water- en energiebesparende producten

Het waterverbruik in utiliteiten is al jaren een belangrijk aandachtspunt. De kostprijs van water neemt alsmaar toe en er is uiteraard ook de verantwoordelijkheid voor het milieu, die niet genegeerd kan worden. Daarom is er behoefte aan water- en energiebesparende producten, zoals de zelfsluitende of elektronische kranen van DELABIE. Een mechanische zelfsluitende kraan sluit automatisch na een vooraf ingestelde tijd van 7 seconden, om waterverspilling te vermijden tijdens het inzepen van de handen. Sensorkranen worden alleen geactiveerd wanneer een gebruiker wordt gedetecteerd en uitgeschakeld wanneer er niemand aanwezig is. Met de DELABIE-kranen kan een waterbesparing tot wel 90% gerealiseerd worden.

Eenvoudige installatie en beperkt onderhoud

Als het gaat over installatie en onderhoud kan er eenvoudig tijd en geld bespaard worden met de producten van DELABIE. Door bijvoorbeeld kranen te ontwikkelen die gemakkelijk te installeren zijn, zonder speciaal gereedschap, en door debieten vooraf in te stellen. Ook het niet hoeven demonteren van kranen tijdens het onderhoud kan installateurs tijd en kopzorgen besparen. Dankzij zelf-diagnoserende LED’s op de sensorkranen worden problemen sneller gedetecteerd en opgelost. Gestandaardiseerde vervangingsonderdelen zoals binnenwerken vereenvoudigen het onderhoud, terwijl geïntegreerde filters het mechanisme beschermen tegen vuilophoping. Door te kiezen voor kranen die deze elementen bevatten, zal niet alleen de onderhoudskost verlagen maar ook de levensduur van de installatie verlengen.  

De Be-Line® grepen zijn eenvoudig te reinigen en beschikken over een ergonomische platte anti-roterende voorzijde.

Aandacht voor hygiëne

In publieke sanitaire ruimtes vermenigvuldigt het grote aantal gebruikers het risico op besmetting via de handen. De kranen van DELABIE werden speciaal ontwikkeld om de waterbesparing te optimaliseren, maar ook de hygiëne. Zo wordt het manueel contact bij zelfsluitende kranen beperkt dankzij de zelfsluiting en bij elektronische kranen verloopt het handen wassen volledig contactloos door het gebruik van infrarooddetectie. Bovendien beschikken deze sensorkranen over een periodieke spoelfunctie: iedere 24 uur na het laatste gebruik vindt een automatische spoeling plaats van ongeveer 60 seconden. Hierdoor wordt waterstagnatie in de leidingen vermeden, en bijgevolg ook de ontwikkeling van bacteriën.

Ook bij het ontwerpen van de sanitaire toestellen en accessoires van DELABIE wordt veel belang gehecht aan comfort en hygiëne. De sanitaire apparaten zijn vervaardigd uit bacteriostatisch RVS 304. Op dit type RVS is steeds een dun en onzichtbaar beschermlaagje aanwezig, dat zich vormt bij contact met lucht of water. Het oppervlak van de producten blijft glanzend, hard en glad, waardoor het vasthechten van bacteriën wordt afgeremd. De bacteriegroei gebeurt dus minder snel dan op andere materialen. Ook de producten uit het Be-Line® assortiment, geproduceerd uit geperst of geïnjecteerd aluminium, hebben een homogeen en glad oppervlak dat zorgt voor een snelle en eenvoudige reiniging. Naast welzijn en hygiëne bieden deze design Be-Line® grepen en douchezitjes ook comfort en ergonomie.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details