Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Stalen trappen: Eenvoudig en bijzonder
De hoofdtrap maakt halverwege een draai van 90° rondom de aanwezige glazen liftkoker.

Stalen trappen: Eenvoudig en bijzonder

Het nieuwe bedrijfspand van Eurofast telt in totaal acht stalen trappen. Het merendeel is rechttoe rechtaan, maar de trap in de hoofdentree is een ware eyecatcher.

Het was aan Jansen Staalbouw om de trappen, kooiladder, hekwerken en balustrades te ontwerpen, engineeren, produceren en monteren en dat in een relatief kort tijdsbestek. “Dat laatste is tegenwoordig meer regel dan uitzondering”, merkt Ruud Jansen, directeur/eigenaar van Jansen Staalbouw, op. “Maar de trappen in het kantoor vroegen om een complexe engineering en dat kost wel tijd.”

Extra aandacht

De hoofdtrap is geproduceerd van staal en maakt halverwege een draai van 90° rondom de aanwezige glazen liftkoker. De trap heeft glazen balustrades, rvs leuningen en houten treden. “Niet alleen de draai was een uitdaging, ook de houten treden vroegen extra aandacht. Deze moesten volledig blind bevestigd worden; er mochten geen schroeven zichtbaar blijven. Dit hebben we opgelost door een houten laag over de schroeven heen te schuiven en deze aan de achterzijde vast te lijmen. Het eindresultaat is prachtig.”

Extra hoge tijdsdruk

De twee stalen trappen in de bedrijfshal vallen op door de aansluitende loopbrug met een lengte van 102 meter. “Hier was de tijdsdruk extra hoog”, vertelt Jansen. “De bouw was al gestart en de trappen waren nodig voor het transport van de bouwmaterialen.”

Grote betrokkenheid

“We zijn een relatief klein staalbedrijf”, vervolgt Jansen dan onmiddellijk. “En we zijn een familiebedrijf. Dit zorgt voor korte lijntjes, een grote betrokkenheid en een bovengemiddelde flexibiliteit. We zorgen dat het voor elkaar komt. Dat is dus ook bij Eurofast gebeurd. Bovendien weet ik altijd wat er speelt in het bedrijf en kan ik nagenoeg alle telefoontjes direct beantwoorden. Je merkt dat onze klanten dat waarderen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details