Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Academie Tien: Een inspirerende, maar bovenal (brand)veilige leeromgeving
Met stalen kozijnen in verschillende brandveiligheidsklassen, is de veiligheid van de leerlingen gewaarborgd.

Academie Tien: Een inspirerende, maar bovenal (brand)veilige leeromgeving

Voor de bouw van de nieuwe middelbare school Academie Tien in Utrecht sloegen J.M. van Delft & zn. en WAM&VanDuren Bouwgroep de handen ineen. Er werden voor dit project stalen kozijnen en deuren met verschillende gradaties van brandwerendheid geleverd en gemonteerd: een stevige basis voor een veilige leeromgeving.

Met stalen kozijnen in verschillende brandveiligheidsklassen, is de veiligheid van de leerlingen gewaarborgd.

WAM&VanDuren Bouwgroep en J.M. van Delft & zn. zijn geen vreemden voor elkaar. Beide bedrijven werkten eerder met succes samen aan diverse projecten, waaronder het indrukwekkende Schoenenmuseum in Waalwijk. Het project Academie Tien werd onlangs opgeleverd en omvatte de levering en installatie van stalen kozijnen en deuren in verschillende brandwerendheidsklassen, waarmee een veilige en duurzame leeromgeving werd gecreëerd.

Vervoer naar de bouwplaats

Een bijzondere uitdaging tijdens het project was het vervoer van de stalen kozijnen naar de bovenverdiepingen. Danny van Spaandonk, projectleider bij J.M. van Delft & zn. licht toe: “We hebben alle kozijnen via een bevoorradingssteiger aangevoerd en met onze autolaadkraan naar boven gehesen. Sommige glasdelen, bedoeld voor de kozijnen op de borstweringen, wegen namelijk 180 kilo per stuk.”

J.M. van Delft & zn. leverde de stalen kozijnen.

Voorbeeld van teamwork

Met een totaaloppervlakte van ongeveer 600 m2 aan J.M. van Delft-kwaliteit is Academie Tien nu volledig uitgerust voor de toekomst. “Dit project is niet alleen een staaltje vakmanschap, maar ook een voorbeeld van teamwork tussen alle betrokken partijen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details