Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Jaarboek

Zet je project op voorsprong met prefab bouwoplossingen

Xella002279
De blokken, elementen en panelen laten zich eenvoudig, snel en voordelig verwerken.

Tekst | Xella Nederland BV

Beeld | Xella Nederland BV

3 februari 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Nederland staat voor een enorme bouwopgave. Tot 2030 zijn er jaarlijks zo’n honderdduizend nieuwe (betaalbare) woningen nodig. De bouw heeft de opdracht om te verduurzamen door zo slim, schoon en circulair mogelijk te bouwen. Ondertussen maken de stikstofproblematiek, de beperkte ruimte om (binnenstedelijk) te bouwen, het tekort aan bouwpersoneel en de steeds strengere wet- en regelgeving op het gebied van kwaliteit en brandveiligheid het er niet eenvoudiger op.

Sneller, goedkoper en duurzamer bouwen

“Gelukkig heeft Xella een antwoord op al deze uitdagingen”, aldus Han den Hartog, marketing manager bij Xella. “Want met onze bouwoplossingen heb je alles wat je nodig hebt om sneller, goedkoper en duurzamer te bouwen. Dat begint al bij de fabricage van onze producten: deze worden gemaakt van natuurlijke en ruim voorradige grondstoffen, in een milieuvriendelijk productieproces. Vervolgens laten de blokken, elementen en panelen zich eenvoudig, snel en voordelig verwerken, ondersteund door tal van slimme bouwtechnische, digitale en logistieke services voor een nóg efficiënter en duurzamer bouwproces. Tot slot beschikken onze producten over materiaaleigenschappen die ná de verwerking bijdragen aan minder energieverbruik en dus minder CO2-uitstoot.”

Prefab bouwsystemen die nog een stap verder gaan

Bovenop het standaard productassortiment biedt Xella ook complete bouwsystemen met industrieel geprefabriceerde elementen van kalkzandsteen en cellenbeton. Hiermee maakt Xella het nog gemakkelijker om bouwuitdagingen tot een succes te brengen. Omdat de elementen al op (groot)formaat worden aangeleverd en relatief licht van gewicht zijn, zijn er minder (zwaar) materieel, transportbewegingen, handelingen én mankracht nodig. Zo is er minder afhankelijkheid van beschikbaar personeel en is er minder belasting voor het milieu. Een lichte elektrische kraan stoot nu eenmaal minder uitlaatgassen en stikstof uit dan een zware dieselmachine. Bovendien dalen de faalkosten omdat industrieel gefabriceerde bouwdelen onder geconditioneerde omstandigheden worden gemaakt en op de bouwplaats alleen nog maar gemonteerd hoeven te worden.

Den Hartog: “Wil je snel meters maken met je bouwproject en daarbij maximaal ontzorgd worden? Kies dan voor een bouwsysteem van Xella. Met onze merken Silka, Ytong en Hebel bieden we voor vrijwel elke bouwopgave een slimme en voordelige prefab oplossing. Van dragende buitenwanden en scheidende binnenwanden tot complete casco’s voor energiezuinige woningen en brandveilige bedrijfsgebouwen. Hierbij nemen we graag al het (voorbereidende) werk uit handen. Van bouwkundig advies tot engineering en van calculatie tot werkvoorbereiding. Zelfs de projectcoördinatie en montage van onze bouwsystemen kunnen we voor je verzorgen. Met onze Construction Services krijg je gegarandeerd het eindresultaat dat je nodig hebt.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details