Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woning renoveren? Vergeet de kruipruimte niet! 

Woning renoveren? Vergeet de kruipruimte niet! 

Als je je woning gaat renoveren dan is het verstandig om de kruipruimte direct ook mee te nemen. Je kunt dit namelijk isoleren, wat goede resultaten kan opleveren. Daarnaast kun je dan ook direct elektrische vloerverwarming installeren als je dit graag wil. Vervolgens kun je een vloer plaatsen, zodat dit deel van de renovatie tenminste klaar is. Je kruipruimte isoleren kan op een aantal manieren. Zo kan dit onder meer met isolatiechips, maar je kunt ook kiezen voor zogenoemde isolatieparels. Een andere optie voor het isoleren van een kruipruimte is het plaatsen van glaswol, EPS of steenwol tegen de onderkant van de vloer. Meer weten? Lees alles over het isoleren van een kruipruimte in dit artikel. 

Waarom moet je een kruipruimte isoleren? 

Een kruipruimte zit onder je woning en kan voor veel vocht en kou zorgen. Het nadeel hiervan is dat kou en vocht altijd een web naar boven vinden. Hierdoor kan je betonvloer of wat voor vloer je dan ook hebt erg koud aanvoelen. Natuurlijk zal zo’n koude vloer voor een onaangename temperatuur zorgen in je woning. Om dit op te lossen zul je de verwarming een paar graden hoger zetten, waardoor je energieverbruik automatisch ook omhoog gaat. De extra energie zorgt natuurlijk voor extra kosten. De kruipruimte isoleren zal je dus zeker geld besparen op de lange termijn. Ook heeft het een positief effect op je leidingen. Meestal zijn er namelijk leidingen in de kruipruimte aanwezig. Deze zijn niet altijd goed afgedicht, waardoor het vocht voor schimmels kan zorgen.

ESP parels

De kruipruimte isoleren kan op een aantal manieren, zoals eerder al genoemd is. Zo kun je kiezen voor ESP parels, wat zeer geschikt is voor bodemisolatie. Hierbij kun je kiezen uit twee verschillende soorten. Er zijn namelijk zowel witte als grijze ESP parels. De exemplaren met een grijze kleur hebben een hogere isolatiewaarde dan de witte varianten. Dit zorgt ervoor dat als je voor de grijze parels kiest je minder exemplaren zult nodig hebben dan wanneer je gaat werken met de witte ESP parels. Als je kiest voor de ESP parels dan hoef je ze eigenlijk alleen maar in een laag over je kruipruimte te verdelen. Op deze manier breng je het isolatiemateriaal aan.

DI chips

Naast de ESP parels kun je er ook voor kiezen om je kruipruimte te isoleren met behulp van DI chips. Dit is relatief goedkoop, terwijl ze bovendien eenvoudig zijn aan te brengen. Het enige wat je hierbij hoeft te doen is het verdelen van de chips in de ruimte over de gehele oppervlakte van de bodem. Dit is dus eigenlijk precies hetzelfde als wat je moet doen om de kruipruimte te isoleren met ESP parels. Over het algemeen zal hierbij een laag van zo’n 20 tot 30 centimeter hoog wel genoeg zijn. De DI chips zijn dus ontzettend eenvoudig om aan te brengen in de kruipruimte. Dit is dan ook de voornaamste reden waardoor veel mensen kiezen voor deze handige chips. Overigens kun je ze combineren met steen- of glaswol.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details