Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Vrieshuis vraagt om gevanceerde dockproducten en fijnafstemming
Zeven levellers zijn uitgevoerd in stepped frame.

Vrieshuis vraagt om gevanceerde dockproducten en fijnafstemming

Stertil Dock Products engineert, produceert en installeert hiervoor de levellers, shelters, bumpers, wielgeleiders en deuren.

“Eind 2018 betrok aannemer Martens Bouw ons bij dit project om mee te denken over het docksysteem”, vertelt sales manager Herman Cohen van Stertil Dock Products. “Een belangrijk aandachtspunt is het vrieshuis. Om de temperatuur daar constant laag te houden, moet warmte zo veel mogelijk buitengesloten worden. Dus ook bij het aandocken, laden en lossen.”

POWERFLEX® gordijn.

Aandocken met dichte deuren

Stertil Dock Products voorziet de docks van CB Greenwarehouse van elf uitschuifbare levellers. Zeven daarvan zijn uitgevoerd in stepped frame. Hiermee is het mogelijk om met dichte deuren aan te docken. Pas na het aandocken gaat de deur van het magazijn open, en vervolgens de deuren van de vrachtwagen. Warmte, maar ook stof en insecten blijven zo buiten de deur. “Stepped frame levellers vragen om een gedegen fijnafstemming met de aannemer”, benadrukt Cohen. “Het is bijvoorbeeld van belang dat het beton op de juiste diepten gestort wordt. Met Martens Bouw verliep die afstemming zeer prettig.”

Shelters en bumpers

Een ander product dat bijdraagt aan het temperatuurbehoud in het warehouse is de POWERFLEX® gordijnshelter. Deze flexibele shelter zorgt – zelfs bij extreem lage temperaturen – voor een optimale afdichting voor voertuigen in verschillende afmetingen. Cohen: “Om het aandocken veilig en zonder beschadigingen te laten verlopen, voorzien we de laadperrons van sensorgestuurde PE-M bumpers. De lader laat de bumper met één voetbeweging weer zakken of omhoog komen, zodat hij kan laden of lossen. Wanneer men de deur wil sluiten, moet de PE-M perronbumper weer in de hoogste stand staan voor de volgende vrachtwagen die komt aandocken.”

PE-M in hoogste verstelbare bumper.

Alles in eigen huis

Stertil Dock Products ontwikkelt, engineert en produceert alle producten in de eigen fabriek in Friesland. Dat komt de kwaliteit van de producten ten goede, evenals de voortgang en flexibiliteit tijdens het productieproces. Cohen: “In Haps bevinden de werkzaamheden zich in de eindfase. De levellers liggen er al een tijdje in. Nu zijn de deuren, shelters, bumpers en wielgeleiders aan de beurt. Aankomende zomer verwachten we op te leveren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details