Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Vliesgevels en (binnen)kozijnen
Het pand lijkt rond, maar het zijn feitelijk rechte vakken die gesegmenteerd zijn.

Vliesgevels en (binnen)kozijnen

Gepreanodiseerd aluminium

De nieuwe vestiging van Loogman Carwash in Hoofddorp werd door gevelbouwbedrijf J.M. van Delft & zn. uit Drunen voorzien van aluminium kozijnen en vliesgevels en van stalen, brandwerende binnenkozijnen.

Hoofdaannemer Löwik Bouw vroeg aan Van Delft of het bedrijf aluminium kozijnen en vliesgevels kon uitwerken voor dit project. Projectleider Berry Bruurmijn: “Er lagen al tekeningen van de architect en werktekeningen. De detaillering en engineering van de gevels hebben we uiteraard zelf gedaan.” Van Delft produceert de kozijnen en vliesgevels zelf. “In totaal produceerden we voor dit project 43 m2 kozijnen en 575 m2 vliesgevel. Daarnaast leverden we ook nog stalen brandwerende binnenkozijnen.”

De montage van de gevels is soepel verlopen.

Het is niet de eerste keer dat Van Delft gevels produceert voor een vestiging van Loogman Carwash. “In principe maakt het voor ons niet uit wat voor bestemming het pand heeft. In dit geval waren er wel wat zaken om rekening mee te houden. Aluminium roest niet, maar kan wel oxideren en dan laat de coating los. In een carwash krijgt de coating het zwaarder te verduren door het gebruik van zeep. Daarom hebben we de aluminium onderdelen gepreanodiseerd en werd er een andere kit toegepast tussen de beglazing.”

Vlot verlopen

De monteurs van Van Delft waren al in een vroeg stadium op de bouwplaats te vinden. Zodra de aluminium kozijnen en vliesgevels waren geplaatst, was de binnenzijde wind- en waterdicht en kon er met de afbouw begonnen worden. De vliesgevels werden geplaatst voordat de definitieve stalen gevelbekleding werd aangebracht. “De gevelbekleding bestaat uit twee delen, dus de afwerkplaat werd geplaatst nadat wij de vliesgevel hadden gesteld en beglaasd. Tot slot konden wij de vliesgevels afwerken. Het gaat in dit geval om een grote, lange vliesgevel, bestaande uit een aantal gesegmenteerde vakken. Zo lijkt het pand rond, maar het zijn feitelijk rechte vakken die gesegmenteerd zijn.”

Het nieuwe pand van Loogman Carwash in Hoofddorp.

Afgelopen voorjaar zette Van Delft in Hoofddorp de laatste puntjes op de i en het pand werd afgelopen september opgeleverd en in gebruik genomen. J.M. van Delft & zn. is tevreden over het verloop van het project. “De montage van de gevels is heel vlot verlopen en we hebben geen tegenvallers gehad, met dank aan Löwik Bouw.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details