Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Circulaire slopers zetten zich in voor een groen Dulon College

Circulaire slopers zetten zich in voor een groen Dulon College

Een circulaire sloop en een groene terreininrichting: Roseboom-groep werkt in thuisstad Ede hard aan de herinrichting van het Dulon College. Met haar innovatieve kijk op duurzaamheid en een professionele werkwijze helpt Roseboom, in opdracht van Rots Bouw, om van het oude ROC een studeerwalhalla anno nu te creëren.  

Roseboom is geen onbekende in Ede. Ruim 75 jaar geleden begon het familiebedrijf daar in het grondverzet. Het hoofdkantoor staat nog steeds in dezelfde stad, maar tegenwoordig reiken de expertises van Roseboom een stuk verder. Met een grote portefeuille bestaande uit infra, energie (stadswarmte), engineering, transport, sloop en sanering, is het niet gek dat hoofdaannemer Rots Bouw juist hier aanklopte voor de verbouwing van de lokale ROC. “De locatie bij ons om de hoek én een prettige samenwerking met de hoofdaannemer is ideaal”, vertelt bedrijfsleider Gerard op ’t Hof. 

Een duurzame sloop

De werkzaamheden van Roseboom startten in dit project bij de sloop. Omdat de school tijdens de sloop open blijft, werkt het team met een zeer strak stappenplan waarin iedere fase cruciaal is. “We hebben zowel totaalsloopwerk als renovatiesloopwerk uitgevoerd”, zegt Op ’t Hof. “Een deel van het gebouw is gestript tot het casco, omdat het casco nog goed bruikbaar was. We zijn een circulaire sloper en besparen graag waar mogelijk.” 

Deze besparingen zijn voor bezoekers niet altijd zichtbaar, maar op andere plekken is de duurzame werkwijze wél te bewonderen door voorbijgangers. Het Dulon College krijgt namelijk een groene buiteninrichting. “Vroeger werden alle pleinen vol met tegels gelegd, maar tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor flora en fauna”, vertelt Op ’t Hof. “We voeren zoals gewoonlijk de plannen uit, maar geven onze partners ook wat praktische handreikingen. Dit project voelt dan ook echt als werken in een bouwteam. Alle partners werken hand in hand samen en staan open voor elkaars adviezen.
Wat een verademing!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details