Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Engineering distributiecentrum en kantoor
Roxen van Dijk op de bouwplaats op de Maasvlakte.

Engineering distributiecentrum en kantoor

Vertaling van conceptontwerp naar technisch en uitvoeringsontwerp

Roxen van Dijk verzorgde met zijn bedrijf ROXEN Engineering de engineering voor het nieuwe distributiecentrum en kantoor van Maersk op de Maasvlakte.

In nauwe samenwerking met hoofdaannemer Cordeel Nederland en architect Arcadis vertaalde hij het ontwerp van concept naar technisch en uitvoeringsontwerp. Concreet betekent dit het vervaardigen van gedetailleerde bouwtekeningen en een 3D-model die fungeren als technische handleiding en instructies voor het bouwproces.

tekenwerk

Van Dijk werkte voorheen voor een architectenbureau, gespecialiseerd in het ontwerpen van villa’s. “Tijdens één van onze projecten kwam ik in aanraking met de uitvoerende kant van het tekenwerk, het technische deel. Dat sprak me zo aan dat ik besloot me hierin verder te ontwikkelen. De passie om bouwkundige concepten tot uitvoering te brengen, vormde uiteindelijk de drijfveer achter de beslissing om mijn eigen onderneming te starten”, aldus Van Dijk. 

Stapsgewijs verfijnen

Hij zette het definitieve ontwerp van Arcadis opnieuw op in een gebouwmodel volgens de werkstandaard van Cordeel. Dit model diende als basis voor de verdere uitwerking naar het uitvoeringsontwerp en de As-Built fase. “Dat proces biedt de kans om punten te identificeren die nog verdere uitwerking nodig hebben, zoals ruimtes die aangepast moeten worden om aan het Bouwbesluit te voldoen en de integratie van constructief staal in het ontwerp. Op die manier creëer je de mogelijkheid om ruimte te geven aan ontwerpverfijning en optimalisatie.”

‘Er staat een prachtig gebouw’

Van Dijk kijkt tevreden terug op het project. “We hebben een fijne samenwerking met elkaar gehad. Er staat nu een prachtig gebouw, waarin zowel het ontwerp van Arcadis als de belangen van Cordeel centraal staan. Het is erg mooi om uiteindelijk het eindresultaat te zien na alle voorbereidingen die zijn getroffen, dat is zo mooi aan de bouwsector.” Inmiddels werkt Van Dijk aan zijn volgende project: hij ondersteunt KCAP Architecten in Rotterdam met het uitwerken van het ontwerp van een aantal appartementencomplexen in de Merwedezone. Daarnaast houdt hij zich bezig met enkele
villaprojecten in Suriname.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details