Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Veilig onderhoud op hoogte
Om de circa 360 bomen en 10.000 planten goed en veilig te kunnen onderhouden, worden diverse (val)veiligheidsoplossingen van Eurosafe Solutions toegepast. (Beeld: G&S& Vastgoed)

Veilig onderhoud op hoogte

De woontorens van Wonderwoods worden voorzien van uitbundige beplanting. In totaal komt maar liefst een hectare groen aan de gevels, op de balkons en in de dakparken, waardoor een uniek stukje Nationaal Park in de stad ontstaat. Om de circa 360 bomen en 10.000 planten goed en veilig te kunnen onderhouden, worden diverse (val)veiligheidsoplossingen van Eurosafe Solutions toegepast.

Eurosafe Solutions is al 23 jaar dé specialist in veilig werken op hoogte en in besloten ruimten. “Om de beste oplossingen voor ieder project te garanderen, werken wij graag integraal samen in bouwteamverband en met vaste partners”, vertelt Jan Kwanten, Manager Sales bij Eurosafe Solutions. “Van ontwerp tot en met exploitatie. Wonderwoods sluit perfect aan bij deze ambitie. Wij zijn al in 2019 benaderd door ontwikkelaar G&S& Vastgoed, om in een integrale samenwerking met de architect, de aannemerscombinatie én de firma die het groen installeert en onderhoudt een veilige en efficiënte (val)veiligheidsoplossing uit te werken.”

Gebouwgebonden voorzieningen

In Wonderwoods zijn niet alle geveldelen goed bereikbaar met een gevel­onderhoudsinstallatie, vertelt Kwanten. “In plaats hiervan is gekozen voor gebouwgebonden voorzieningen. Wij hebben gesprekken gevoerd met alle relevante stakeholders. Vervolgens hebben we aan de hand van onze Safety Circle® propositie een risico-evaluatie opgesteld van de daken en gevels.” Kenmerkend voor Safety Circle® is dat risico’s, aansprakelijkheden en Total Costs of Ownership tot een minimum beperkt worden, terwijl rendement, veiligheid én uitstraling naar het hoogste niveau worden getild. “Belangrijk onderdeel van de propositie is een access strategy, op basis waarvan de groenpartij straks op een efficiënte en veilige manier haar periodiek onderhoud kan uitvoeren.”

De (val)veiligheidsoplossingen

De gevels en daken worden voorzien van diverse (val)veiligheidsoplossingen. Zo heeft Eurosafe Solutions speciale sockets geplaatst op de verbindingsbrug tussen de Boeri- en MVSA-toren en in de bloembakken, waarin mobiele davitarmen geplaatst kunnen worden. “Onze Porta Davit Quantum davitarmen zijn zowel geschikt voor rope access als voor het hijsen van last”, vertelt Kwanten. “Hierdoor kunnen de hoveniers veilig aangelijnd hun groenonderhoud uitvoeren. Bovendien kunnen zij alle groenafval direct deponeren in speciale bigbags, die aan een separate lijn met hen mee zakken.” Onder de verbindingsbrug is ook een railsysteem geplaatst voor rope access groen­onderhoud. Daarnaast is een railsysteem geïnstalleerd op het atriumdak van de MVSA-toren, die in een veilig aangelijnde periodieke glasbewassing voorziet. “Bovenop de platte daken komen onze valbeveiligingssystemen, zodat men ook hier veilig kan werken.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details