Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw

Veilig en efficiënt verticaal personen- en goederenvervoer

MOL-4
De liften zijn op elke verdieping oproepbaar. 2×22 stops, een duidelijke touchscreen met etagenummers én een uitgekiende besturing garanderen een optimale verticale logistiek.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Mol Lifting

25 november 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Veilig en efficiënt verticaal personen- en goederenvervoerPersonen- en goederenliften vormen een essentieel onderdeel van de logistieke stromen op een project. Mensen én materiaal moeten, zonder storing of oponthoud, veilig vervoerd kunnen worden. Mol Lifting levert hier graag een bijdrage aan. “Onze technische teams zijn volledig toegerust, uitstekend opgeleid en gecertificeerd en inzetbaar voor de lift(de)montage, service en het onderhoud op de meest uiteenlopende projectlocaties”, vertelt Project Manager Verticaal Transport Peter Jan Zwakhals. “Hierbij worden geldende normen, procedures én veiligheidsprotocollen strikt opgevolgd.”

De vertegenwoordigers van Mol Lifting worden graag al in een vroeg projectstadium betrokken, om de best passende verticale transportoplossing voor ieder project en iedere locatie te bepalen. “Hierbij houden we nadrukkelijk rekening met het soort materialen dat vervoerd moet worden, maar ook met afmetingen en gewichten, gebruiksintensiteit, afstanden die overbrugd moeten worden en het eventueel vervoer van bouwplaatsmedewerkers”, aldus Zwakhals. “In nauwe samenwerking met de aannemer zoeken we bovendien naar de best passende locatie voor de liftinstallatie(s). Daarbij nemen we de verankeringen én logistieke stromen in ogenschouw, waardoor een optimum in veiligheid, capaciteit, efficiëntie én prijs ontstaat. Onder andere project Pontkade op de NDSM-werf in Amsterdam, Sluishuis in Amsterdam en The Minister in Rijswijk zijn illustrerend voor deze dienstverlening.”

Twinlift voor The Minister

“Als organisatie werken we regelmatig in opdracht van de Volker Wessels bedrijven”, vertelt Zwakhals. “De goede ervaringen uit het verleden hebben recent bijvoorbeeld geleid tot de gunning van project The Minister. In opdracht van bouwcombinatie The Minister V.O.F. (Kondor Wessels Amsterdam en Kroon & De Koning) hebben wij een twinlift op maat voor deze statige woontoren mogen leveren, met twee liftcabines op één mast. Omdat de twinlift wegens werkzaamheden niet aan de gevel verankerd kon worden, heeft Dutch Steigers in samenwerking met ons een steiger op maat ontwikkeld waaraan wij de liften goed en veilig konden verankeren. De twinlift is in diverse fases opgebouwd tot een hoogte van 80 meter. De gesloten liften hebben elk een hefvermogen tot 2.000 kilo en zijn zowel geschikt voor personen- als goederenvervoer. De liften zijn op elke verdieping oproepbaar. 2×22 stops, een duidelijke touchscreen met etagenummers én een uitgekiende besturing garanderen een optimale verticale logistiek.”

De liften blijven tot het eind van het project staan, vertelt Zwakhals. “Na de demontage worden de liftcabines, mastsecties, schuifhekken, motoren en besturing in onze werkplaats in Dordrecht uitvoerig nagekeken en getest. Waar nodig worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, waarna de liften weer op een volgend project worden ingezet.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details