Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Ruimtes mooi strak maken

Ruimtes mooi strak maken

Tijd voor de afbouw

Als de ruwbouw van de Thorbecke Talentschool gereed is, neemt Schema Afbouw een belangrijk deel van de afbouw op zich. In het hele gebouw – atrium, klaslokalen en gangen – plaatst zij de gipsplaatwanden. Ook werkt zij de wanden klasse B af (geschikt voor behang) en monteert zij de gevelkoven en systeemplafonds.

Schema Afbouw is nu twee maanden bezig en overal is reeds het metalen regelwerk geplaatst en zijn de gipswanden eenzijdig opgezet. Alle wanden voldoen aan specifieke eisen. Sommige krijgen een hoge geluidsisolatie, andere een speciale stootvastheidsklasse of een brandwerendheidseis en weer andere hebben alle eigenschappen waaraan ze dienen te voldoen. Nu valt dit voor Schema Afbouw allemaal nog onder de reguliere bezigheden. In het Thorbecke is het de kunst om de wanden relatief vroeg in het traject te plaatsen, gezien de complexheid van de nieuwe installaties.

Voortdurend overleg

“De installaties worden met grote zorg aangelegd”, weet Koen Schelling, directeur/eigenaar van Schema Afbouw. “Toch nemen ze soms net te veel ruimte in en steken ze door de tweede plaat van de gipswand. Om dit te voorkomen, plaatsen we eerst een van de twee wandzijden en wachten we met het plaatsen van de tweede zijde tot de installaties zijn gemonteerd. Hierdoor heeft de installateur de juiste maatvoering al voorhanden. Daarnaast overleggen we voortdurend met de installateurs. Nu verloopt dat op dit project relatief eenvoudig, omdat aannemer BINX ook de installateur is.”

Georganiseerd en vakbekwaam

Organisatorisch gaat het werk van een leien dakje. Voor het inplannen van projecten werkt Schema Afbouw met een speciale softwareapplicatie, waarmee het verloop van projecten tot in detail wordt uitgestippeld. “Op schema lopen, dat zijn wij aan onze naam verplicht.” Daarnaast beschikt zij over specialisten voor elke discipline. Schelling: “De ene ploeg monteurs is gespecialiseerd in het stellen van wanden; de andere in het monteren van plafonds. Het totale werk is dus in handen van vakbekwame mensen. Ze houden ervan om ruimtes mooi strak te maken. ”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details