Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Van ontwerp tot realisatie en onderhoud E-, W- en S-installatie
Projectleider Joris Rozendaal van Barth Installatietechniek is samen met zijn team verantwoordelijk voor de installatiewerkzaamheden.

Van ontwerp tot realisatie en onderhoud E-, W- en S-installatie

‘Er komt veel techniek bij kijken’

Barth Installatietechniek realiseert in opdracht van hoofdaannemer Cordeel Nederland de E-, W- en S-installaties voor het nieuwe coldstore distributiecentrum van Maersk op de Maasvlakte. De restwarmte vanuit de coldstore wordt gebruikt voor het verwarmen van de kantoren en het naastgelegen crossdock. Dit bespaart zo’n 200.000 kWh per jaar. 

Totaalinstallateur

Barth Installatietechniek is als totaalinstallateur voor elektrische en werktuigkundige installaties voortdurend bezig met de nieuwste innovaties: van E-installaties en installaties voor data en verlichting tot noodstroomcircuits en aardings- en overspanningsinstallaties. Ook ontwerpt en realiseert het bedrijf volledige beveiligingsconcepten, met bijvoorbeeld inbraak- en brandbeveiliging, toegangscontrole en CCTV-systemen. Daarnaast hebben werktuigbouwkundige installaties voor klimaat en sanitair geen geheimen voor de vakmensen van Barth Installatietechniek. Het bedrijf leidt vakmensen zelf op en is dan ook een erkend leerbedrijf. De proactieve installateur wil klanten ontzorgen door het creëren, onderhouden en inspecteren van installatie in alle soorten gebouwen.

Een skid is een ideale oplossing voor bouwprojecten, omdat een complete installatie op een frame sneller geïnstalleerd kan worden.

Meerdere disciplines

“Voor het nieuwe coldstore distributiecentrum van Maersk op de Maasvlakte lag er al een ontwerp vanuit de installatie-adviseur. Op basis daarvan maakten wij een technisch ontwerp”, vertelt projectleider Joris Roozendaal van Barth Installatietechniek. “Het project omvat voor ons meerdere disciplines: de verwarmings- en koelinstallatie, de sanitaire installatie, de hemelwater- en tapwaterinstallatie en de elektrotechnische installatie. We passen hier twee stuks skids toe: één voor de verwarmingsinstallatie en één voor de koelinstallatie. Op de skids staat een warmtewisselaar als scheiding tussen proceswater en water voor verwarming en/of koeling van de klimaatinstallatie. Vanuit de skid wordt het water met pompen getransporteerd naar de luchtbehandelingskasten, vloerverwarming en ventilatorconvectoren. De skids worden geplaatst in de techniekruimte op de eerste verdiepingsvloer van het gebouwdeel Frozen. Ook verzorgen we voor dit project de aanleg van de data-installatie, toegangscontrole en inbraakinstallatie. Tot slot leggen we zonnepanelen op het dak.”

‘Leuk project’

Barth Installatietechniek werkt nauw samen met Van Kempen Koudetechniek, die de koelinstallatie van het koel/vrieshuis levert en plaatst. Dit systeem werkt samen met de installatie die Barth Installatietechniek aanlegt. Roozendaal: “De warmte die vrijkomt vanuit de koelinstallatie gebruiken wij in het crossdock en de coldstore. Onder andere om de lucht voor te conditioneren, zodat er in de hal zelf minder hoeft te gebeuren. Hier komt veel techniek bij kijken, wat het een leuk project maakt.”

Het nieuwe distributiecentrum heeft enorme afmetingen, maar daar laat de installateur zich niet door afschrikken. “We doen regelmatig zulke grote projecten. Qua techniek is het niet eens zo ingewikkeld, er zijn alleen grote afstanden die je moet overbruggen. De samenwerking met Cordeel verloopt uitstekend.” Het werk op de bouwplaats startte voor Barth in juli 2023. Naar verwachting wordt het project eind 2024 afgerond. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details