Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Uitbreiding die past als een jas 
De uitbreiding van Marine Care past perfect binnen de expertise van Generalis.

Uitbreiding die past als een jas 

Generalis Bedrijfsbouw is een ontwerpende bouwer met een focus op bedrijfshuisvesting. “Wij ondersteunen opdrachtgevers in hun zoektocht naar de juiste oplossing voor hun vraagstuk, waarna we het gehele traject vanaf ontwerp en engineering t/m realisatie verzorgen”, vertelt mede-eigenaar Albert Holsappel. “Hierbij ligt de nadruk op het voortraject. Immers is het uiteindelijk realiseren van een gebouw het resultaat van een goed doordacht plan.”

De keuze voor prefab beton stond van meet af aan vast.

Generalis Bedrijfsbouw is vooruitstrevend op het gebied van integrale bouw en gespecialiseerd in prefab beton, PGS 15-ruimten en hybride-bouw. Deze specialismen kwamen recent tot wasdom bij de uitbreiding van Marine Care in de Rotterdamse Botlek. Marine Care is een producent en leverancier van tankreinigingsproducten voor met name de maritieme sector. “Vanwege de verdere uitbouw en uitbreiding van haar activiteiten, was uitbreiding van de huidige locatie uit 2017 noodzakelijk”, vertelt Holsappel. “Wij werden al in een vroeg projectstadium betrokken, om samen met HDK Architecten en de opdrachtgever tot een haalbaar uitvoeringsontwerp te komen. Als integrale bouwer stonden wij niet alleen in voor realisatie van alle bouwkundige werkzaamheden en het totale afbouwpakket, maar ook voor de ontwerp- en uitvoeringscoördinatie van zowel de gebouwgebonden als procesinstallaties. In een hechte samenwerking met alle betrokken partijen is het project net voor de zomervakantie opgeleverd. Daarmee past dit project precies binnen de expertise van Generalis.”

De gevaarlijke stoffen (PGS15) ruimte voor Marine Care betreft een inpandige ruimte van ruim 500 m2 en met een gemiddelde hoogte van 11,5 meter, vertelt Holsappel. “De keuze voor prefab beton stond van meet af aan vast. Met prefab beton kan namelijk uitstekend voldaan worden aan de hoge brandwerendheidseisen, zonder hiervoor – zoals bij staalbouw – allerlei extra voorzieningen te moeten treffen. Bovendien is een betonnen gebouw robuuster, uitermate duurzaam en heeft het een hogere beleggingswaarde en een groter accumulerend vermogen.”

Generalis Bedrijfsbouw wordt geleid door de vijf ervaren professionals Ruud Vogelaar, Bart Dekkers, Rick Sterk, William Holvoet en Albert Holsappel. Zij delen de visie dat bouwen een middel is en geen doel op zich. Maar ook dat er altijd vanuit het praktisch gebruik gedacht dient te worden (van binnen naar buiten). De vijf collega’s zijn complementair in elk facet van het vak en beschikken over brede en ruime ervaring. Bouwprojecten zijn bij hen in zeer goede handen. Door de vergroting van de orderportefeuille is het team sinds kort uitgebreid met Nikki Broeken als BIM-modelleur en Tonny Cooijmans in de rol van senior werkvoorbereider. 

Ook dit jaar heeft Generalis Bedrijfsbouw weer mooie projecten voor vaste klanten mogen realiseren, zoals Mammoet Ferry Transport, Neele-VAT Transport en Dudok. In 2024 zal Generalis onder meer diverse bedrijfsverzamelgebouwen, bedrijfspanden en een winkelinterieur voor een gerenommeerde woninginrichter gaan realiseren. De toekomst van Generalis ziet er goed uit!  


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details