Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Timelapse onderwijsgebouw Aurora (WUR): montage HoutAlu-Kozijn®

Timelapse onderwijsgebouw Aurora (WUR): montage HoutAlu-Kozijn®

Om de ontwerpuitdagingen van het onderwijsgebouw Aurora (Wageningen University & Research) te realiseren, is het innovatieve HoutAlu-Kozijn® van WEBO toegepast. Door de grote afmetingen van de kozijnen, de zwart-wit patronen in het aluminium en het hout aan de binnenzijde is een bijzonder design ontstaan, waarbij de gevel zorgt voor een enorme lichtinval.

Benieuwd naar het unieke ontwerp van dit gebouw? WEBO heeft het project uitgelicht op haar website, inclusief bouwtimelapse en afbeeldingen.

Het beste uit twee werelden

Het HoutAlu-Kozijn® combineert de beste eigenschappen van hout en aluminium: zo heeft Aurora aan de buitenzijde een strakke en futuristische uitstraling, terwijl het Lariks hout aan de binnenzijde een warme en prettige leeromgeving biedt aan studenten.

Naast esthetica biedt het HoutAlu-Kozijn® een uitkomst om tegemoet te komen aan de stengere energie- en prestatie-eisen. Zo zijn de kozijnen van Aurora onderhoudsvrij en is met het toepassen van hout en triple glas een U-waarde van 0.6 behaald. 

HoutAlu-Kozijn® voor WUR – fabriek van WEBO

Kozijnen tot 4,5 meter hoog

Door de combinatie tussen hout en aluminium kon WEBO kozijnen tot wel 4,5 meter hoog realiseren. Dit geeft het gebouw een open karakter, zodat studenten zich uitgenodigd voelen om inspiratie op te doen en kennis te delen. In totaal heeft WEBO 1090 kozijnen in hout-aluminium geleverd. Omdat WEBO ook de HSB-elementen engineerde en leverde, kon een deel van de kozijnen prefab in de wanden geplaatst worden.

HoutAlu-Kozijn® voor WUR, prefab geplaatst in HSB-element – fabriek van WEBO

Voordelen:

  • 30 – 60 minuten brandwerend
  • Onderhoudsvrij / Lage Total Cost of Ownership
  • Combineren met HSB-elementen
  • Zeer geschikt voor hoogbouw
  • Engineering in BIM
  • Architectonische vrijheid

Ongekende mogelijkheden

Het HoutAlu-Kozijn® biedt ongekende mogelijkheden voor zowel de aannemer als architect. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project?

Of neem contact op met Rik Notkamp; hij denkt graag met je mee!

Rik Notkamp
Accountmanager
rnotkamp@webo.nl
+31(0)6 39 399 814

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details