Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

The Muse | Geveltechnische hoogstandjes

de-plinten-van-casanova-en-the-muse

10 juli 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het dynamische gevelbeeld van The Muse of Rotterdam wordt grotendeels bepaald door de transparante façade met robuuste, witte balkons. Blitta draagt hieraan bij met verdiepingshoge en tot wel acht meter lange aluminium schuifpuien.

Blitta realiseerde tevens de dakvensters voor het schuine gedeelte van het gebouw, de aluminium puien ter plaatse van de entree en parkeergarage en zo’n tweehonderd valramen voor de prefab elementen van de oost- en westgevel.

Nieuw systeem
“De aluminium schuifpuien zijn custom made voor dit hoogbouwproject”, zegt senior accountmanager Tom van der Heijden van Blitta. “In nauwe samenwerking met onze partner Reynaers Aluminium ontwikkelden we een nieuw systeem dat voldoet aan de strenge vereisten voor onder andere windbelasting. In dit nieuwe systeem combineren we een kozijnprofiel met een hoge wind- en waterdichtheid en een schuifvleugel.”

Prefab en semi-prefab
Blitta prefabriceerde bijna alle schuifpuien volledig, om ze op de bouw direct te kunnen inhijsen en monteren. “Momenteel monteren we de grote puien van de penthouses”, zegt projectleider Achraf Dahia van Blitta. “Deze leveren we zonder beglazing, dus semi-prefab op de bouwplaats aan. Een pui van 8 x 3,30 meter met beglazing transporteren brengt veel kosten met zich mee. Die kosten besparen we door de beglazing pas op locatie aan te brengen.” 

Inhijsen met zuignappen
Voor het inhijsen van de schuifpuien ontwikkelde Blitta een innovatief systeem met zuignappen. Deze pakken het element bij het glas vast, zodat er geen ontsierende hijsogen nodig zijn. Dahia: “Afhankelijk van de grootte van de pui passen we vier tot zes zuignappen toe. Deze zijn met een hijsjuk verbonden aan de kraan. Het hijsjuk is geschikt voor alle afmetingen van de schuifpui.” Het inhijsen duurt niet langer dan vijftien minuten. Daarna werkt Blitta, van binnenuit, de puien verder af. Denk bijvoorbeeld aan het wind- en waterdicht maken met folie en het wegwerken van de leidingen voor de hemelwaterafvoer.

Met nog enkele puien te monteren, kijkt Van der Heijden alvast tevreden op de werkzaamheden terug: “Door de goede voorbereiding verlopen de werkzaamheden op de bouwlocatie voorspoedig. Dit geldt ook voor de samenwerking en afstemming met de aannemer en collega-gevelbouwers. Samen bouwen is vertrouwen. Vanuit die basis zijn we nu als partner van Smit’s Bouwbedrijf betrokken bij het naastgelegen project CasaNova. Ook dit belooft een geveltechnisch hoogstandje te worden.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Stedenbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details