Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
The City Post: Flexibel gebouw vraagt om flexibele toegangscontroleoplossing

The City Post: Flexibel gebouw vraagt om flexibele toegangscontroleoplossing

Aan de Westerlaan in Zwolle, direct naast het treinstation, staat al decennialang een imposant gebouw dat tot halverwege de jaren ’90 in gebruik was als postsorteercentrum. Op initiatief van DC Vastgoed wordt dit gebouw nu getransformeerd tot The City Post; een ‘high-end’ kantoorgebouw met flexibele werkplekken waar mensen en organisaties naar hartenlust kunnen ondernemen, ontmoeten, samenwerken en netwerken. Zowel tijdens het ontwerp als de bouw staan de BREEAM-NL ‘Excellent’ certificeringscriteria centraal. Bovendien moet het bedrijfsverzamelgebouw straks Paris Proof functioneren.

De uitvoering van The City Post is opgedeeld in fases. Net voor de zomer is fase 1 opgeleverd, dat de transformatie en verduurzaming van de laagbouw betreft. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door Aannemersbedrijf Bramer in samenwerking met Weever Sloopwerken, Façadis Gevelbouw, Inteco en De Groot Installatiegroep. Vercoma Communicatiesystemen B.V. werd al in 2020 door De Groot Installatiegroep betrokken om mee te denken over de deurintercom- en toegangscontrolesystemen. Circa een jaar geleden zijn de ideeën verder geconcretiseerd en uitgewerkt in een flexibel en krachtig systeem, dat een optimale flexibiliteit én eenvoudig beheer garandeert.

Flexibel en krachtig

“The City Post biedt flexibele werkplekken aan mensen en organisaties”, vertelt Kevin Vrolijk, Verkoopconsultant bij Vercoma. “Deze flexibiliteit moest ook terugkomen in het toegangscontrolesysteem. Men wilde eenvoudig aansluitingen en functionaliteiten kunnen toevoegen of verwijderen. Bovendien moest het systeem niet alleen deuren openen of vergrendelen, maar ook gekoppeld worden aan de verlichtingsinstallatie. Zo wordt bijvoorbeeld geborgd dat alleen verlichting brandt in ruimtes die ook daadwerkelijk in gebruik zijn. Last-but-not-least moest het toegangscontrolesysteem geïntegreerd worden met de bediening van de liften. Ons iP-Opener systeem sluit hier perfect op aan.” 


(l) BEOTOUCH touchscreenpaneel. (r) Het iP-Opener systeem voor The City post telt 72 slagvaste, waterdichte en moderne zwarte kaartlezers.

Modulair en toekomstbestendig

“iP-Opener is een zeer krachtig en schaalbaar toegangscontrolesysteem over IP dat speciaal ontwikkeld is voor middelgrote tot grote gebouwen”, vertelt Vrolijk. “Hart van het iP-Opener systeem is het cloud-based softwareprogramma iP-Opener Manager, dat een optimale flexibiliteit én veiligheid garandeert. Geheel licentievrij en zonder abonnementskosten. Het systeem is intelligent in te richten en intuïtief te beheren. Na een korte briefing kan de gebouwbeheerder alle belangrijke beheertaken al uitvoeren. Mutaties kunnen realtime ingevoerd en aangepast worden. Lokaal, maar ook op afstand. Een internetverbinding is hiervoor voldoende. Ook kan het modulaire systeem op elk moment uitgebreid worden. Zowel qua mogelijkheden als qua aantal aansluitingen. Hierdoor is het systeem op voorhand toekomstbestendig.”

Belangrijkste componenten

Het iP-Opener systeem voor The City post omvat 72 slagvaste, waterdichte en moderne zwarte kaartlezers, die bijvoorbeeld naast de deuren van de kantoor- en vergaderruimtes geïnstalleerd zijn. “De kaartlezers zijn uitbedraad op 4 montagekasten inclusief voedingen en controllers, die op onze locatie in Wormerveer zijn samengebouwd, bedraad, geconfigureerd en geprogrammeerd”, vertelt Vrolijk. “Hier had De Groot Installatiegroep dus weinig omkijken meer naar. Door de montagekasten op strategische plekken in het gebouw te plaatsen, wordt een minimum aan bekabeling gebruikt.” 

iP-Opener montagekast.

In navolging van de inpandige kaartlezers zijn ook 4 kaartlezers geïntegreerd in de buitenpanelen van het videofoonsysteem, dat ook door Vercoma is geleverd. “Gekozen is voor 4 BEOTOUCH touch-screenpanelen in industrieel RVS316L en met een geïntegreerde RFID-lezer, waardoor de systemen moeiteloos met elkaar kunnen communiceren. Qua videofoonsysteem is gekozen voor onze BEOVIEW7 Lite-S 7″deurvideomonitor; een gebruiksvriendelijke touchscreenmonitor met een intuïtieve grafische user interface en diverse opties zoals een beeldgeheugen. Hierdoor kan men altijd terugkijken wie er voor de deur stond.”

Van begin tot eind verbonden

Om een hoge kwaliteit en goede werking van het deurintercom- en toegangscontrolesysteem in The City Post te garanderen, heeft Vercoma al in de voorfase van fase 1 de projectlocatie bezocht. “Samen met Accountmanager Andy Menheere en De Groot Installatiegroep heb ik meegedacht over de actuele vraagstukken en een voorstel voor het deurintercom- en toegangscontrole-systeem gemaakt”, vertelt Vrolijk. “Alle systemen zijn geleverd met duidelijke aansluitschema’s en handleidingen. Bovendien wordt de installateur begeleid door onze Project Engineer Sjoerd Smit. Bijvoorbeeld bij de overdracht van het iP-Opener systeem en bij eventuele vraagstukken. In onze projecten blijven wij van begin tot eind verbonden. Dit heeft ons al hele mooie ambassadeurs en referenties opgeleverd.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details