Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

Stijlvolle vliesgevel laat Gebouw 60 shinen

Eén van de meest opvallende onderdelen van Gebouw 60 op de Vanderlande campus is de uit aluminium en glas opgebouwde vliesgevel.

Foto-1—Thermo-Konstrukties
Thermo Konstrukties voorziet het nieuwe kantoorgebouw van Vanderlande van vliesgevels met inhaaksysteem t.b.v. de luifels.

Tekst | Chris Elbers

Beeld | Egbert de Boer

13 juli 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Thermo Konstrukties uit Cuijk tekende zowel voor het ontwerp, de productie als de montage van de 5.000 m2 grote constructie, die het hagelnieuwe kantoorgebouw aan de Corridor extra cachet geeft. Directeur/eigenaar Albert Derks blikt dan ook met veel voldoening terug op de door zijn team neergezette prestatie.

Thermo Konstrukties heeft al meer dan 32 jaar verstand van aluminium gevelbouw. Het bedrijf ontwerpt, produceert en monteert aluminium ramen, deuren en vliesgevels; producten van topkwaliteit die uitblinken in duurzaamheid en hoge isolatiewaarden. Dergelijke kenmerken zien we ook terug in de markante, luchtdichte buitengevel van Gebouw 60, een constructie die in circa negen maanden werd gerealiseerd. Thermo Konstrukties nam niet alleen de productie en montage van de complete buitenschil voor zijn rekening, ook het ontwerp komt uit eigen koker. “De constructie van de gevel is door onze eigen engineers Joop Klomp en Ramon Koenen met behulp van het 3D tekenprogramma HiCAD ontworpen”, zegt Derks, die als voortgangsbewaker nauw betrokken was bij het door projectleider Dennis Timmermans gestuurde project. “Hun ontwerpexpertise heeft een flinke bijdrage geleverd aan het gewenste eindresultaat.”

Uitdaging

De door Thermo Konstrukties vervaardigde buitengevel, inclusief de geleverde ophangingen, bestaat uit diverse onderdelen. “De gevelcomponenten zijn aluminium serie CW50 HI-elementen en afkomstig van onze vaste leverancier Reynaers Aluminium”, aldus Derks. “De toegepaste kozijnen zijn van het type CS 77 HI. Voor de zonwerende beglazing is gekozen voor triple glas.”

De plaatsing van de buitengevel, inclusief de montage van de deurkozijnen en een aan de bovenzijde van het gebouw gerealiseerde lichtstraat, was volgens Derks een fraaie uitdaging. “Waar vliesgevels normaal met de staalconstructie naar buiten toe worden gemonteerd, hebben we hier gekozen voor een uit stalen hoekconstructies bestaand ophangsysteem dat speciaal voor dit project is ontwikkeld. Deze alternatieve ophanging was noodzakelijk om de koudebrug naar buiten toe gemakkelijker op te kunnen vangen. Daarnaast hebben we dit systeem gebruikt omdat het aanbrengen van de gevel werd bemoeilijkt door de uitkragende onderste verdiepingen. Concreet hebben we de vliesgevelelementen met behulp van een kraan tussen de steiger en het gebouw door aangebracht. De montage van het glas onder de luifels is uitgevoerd met een glasrobot met een reikwijdte van maar liefst 17 meter. Met het aanbrengen van aluminium sierkokers hebben we tot slot een mooie kers op de taart gezet. Deze elementen, ontwikkeld in samenwerking met Reynaers, zorgen voor een chique uitstraling van het kantoorpand.”​​​​​​  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details