Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Stijlvolle vliesgevel laat Gebouw 60 shinen
Thermo Konstrukties voorziet het nieuwe kantoorgebouw van Vanderlande van vliesgevels met inhaaksysteem t.b.v. de luifels.

Stijlvolle vliesgevel laat Gebouw 60 shinen

Thermo Konstrukties uit Cuijk tekende zowel voor het ontwerp, de productie als de montage van de 5.000 m2 grote constructie, die het hagelnieuwe kantoorgebouw aan de Corridor extra cachet geeft. Directeur/eigenaar Albert Derks blikt dan ook met veel voldoening terug op de door zijn team neergezette prestatie.

Thermo Konstrukties heeft al meer dan 32 jaar verstand van aluminium gevelbouw. Het bedrijf ontwerpt, produceert en monteert aluminium ramen, deuren en vliesgevels; producten van topkwaliteit die uitblinken in duurzaamheid en hoge isolatiewaarden. Dergelijke kenmerken zien we ook terug in de markante, luchtdichte buitengevel van Gebouw 60, een constructie die in circa negen maanden werd gerealiseerd. Thermo Konstrukties nam niet alleen de productie en montage van de complete buitenschil voor zijn rekening, ook het ontwerp komt uit eigen koker. “De constructie van de gevel is door onze eigen engineers Joop Klomp en Ramon Koenen met behulp van het 3D tekenprogramma HiCAD ontworpen”, zegt Derks, die als voortgangsbewaker nauw betrokken was bij het door projectleider Dennis Timmermans gestuurde project. “Hun ontwerpexpertise heeft een flinke bijdrage geleverd aan het gewenste eindresultaat.”

Uitdaging

De door Thermo Konstrukties vervaardigde buitengevel, inclusief de geleverde ophangingen, bestaat uit diverse onderdelen. “De gevelcomponenten zijn aluminium serie CW50 HI-elementen en afkomstig van onze vaste leverancier Reynaers Aluminium”, aldus Derks. “De toegepaste kozijnen zijn van het type CS 77 HI. Voor de zonwerende beglazing is gekozen voor triple glas.”

De plaatsing van de buitengevel, inclusief de montage van de deurkozijnen en een aan de bovenzijde van het gebouw gerealiseerde lichtstraat, was volgens Derks een fraaie uitdaging. “Waar vliesgevels normaal met de staalconstructie naar buiten toe worden gemonteerd, hebben we hier gekozen voor een uit stalen hoekconstructies bestaand ophangsysteem dat speciaal voor dit project is ontwikkeld. Deze alternatieve ophanging was noodzakelijk om de koudebrug naar buiten toe gemakkelijker op te kunnen vangen. Daarnaast hebben we dit systeem gebruikt omdat het aanbrengen van de gevel werd bemoeilijkt door de uitkragende onderste verdiepingen. Concreet hebben we de vliesgevelelementen met behulp van een kraan tussen de steiger en het gebouw door aangebracht. De montage van het glas onder de luifels is uitgevoerd met een glasrobot met een reikwijdte van maar liefst 17 meter. Met het aanbrengen van aluminium sierkokers hebben we tot slot een mooie kers op de taart gezet. Deze elementen, ontwikkeld in samenwerking met Reynaers, zorgen voor een chique uitstraling van het kantoorpand.”​​​​​​  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details