Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Stalen liftschacht, trappen, hekwerken en gevels

Stalen liftschacht, trappen, hekwerken en gevels

Het omvangrijke bouwvolume van De Zalmhaven, met als prominente blikvanger de highrise, is een organisatorisch kunststukje. De productie en montage van de trappen, hekwerken en gevels in staal vindt verspreid plaats over de gehele bouwperiode, deels in prefab en deels op locatie. Kersten Constructie produceert en monteert in de gehele bouwperiode diverse trappen(huizen), hekwerken en een liftschacht voor de verschillende opstallen.

De bouw van De Zalmhaven begon met de mid­rise, twee torens van 70 meter hoogte. De gevels zijn afgewerkt met 82 stuks verzinkte en gepoedercoate staalplaten, met een individueel gewicht van maar liefst 900 kg. De intensieve betrokkenheid van producent Kersten Constructie openbaart zich hier ten volle, zegt montageleider Marc Roet. “Op vraag van de opdrachtgever zijn wij zowel in duur als fasering volledig betrokken bij De Zalmhaven. Ons engineeringsteam is met de hoofdaannemer om de tafel gegaan over de montagemethoden; die zijn op maat van het project vormgegeven, onder meer met een zelf ontworpen montage-hijsjuk en een nauwkeurig montageplan voor consoles en gevelplaten.”

Spiraaltrappen en stalen vide 

Voor de daktoegang bij de Herenhuizen heeft Kersten Constructie 3 dubbele trappen geproduceerd en gemonteerd. Het volgende kunststukje betrof 2 spiraaltrappen met stalen vide voor de bovenste verdiepingen (restaurant) van de highrise. Deze werden ingehesen tot in de hijsloods, die zich op dat moment al op het hoogste punt bevond (190 m). “Samenwerking met de hoofdaannemer met betrekking tot het moment van inhijsen is intensief geweest; dat begint met de opening in de vloer van de 58e verdieping. Men moet uiteraard op basis van dagplanning verder met de cascobouw, dus dat luistert erg nauw.” De geprefabriceerde objecten hebben het gewicht van een flinke auto.

Trappenhuis en liftschacht 

In de plint van de highrise werkt Kersten Constructie aan 2 omvangrijke trapconstructies. “Wij assembleren ter plaatse een volledig stalen trappenhuis van 4 verdiepingen, in een grotendeels voltooid casco. Daarnaast monteren wij in het entreegebied een 11 meter hoge liftschacht in glas en staal, waarvan de constructie is geprefabriceerd. Om de liftschacht heen komt een wenteltrap naar de eerste verdieping; deze wordt in 5 elementen gemonteerd en samengelast. Wij gaan mee met de bouwstromen, wat het in de tijd goed werkbaar maakt. Zo voorzien wij het project, zoals het entreegebied van de highrise, nog van diverse sierhekwerken.” Logischerwijze komt dat achterin het traject. Kersten Constructie werkt met eigen montageteams, “zodat voor elk projectonderdeel een maatwerk aanpak kan worden gekozen die de opdrachtgever zorg uit handen neemt.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details