Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Snel schakelen met eigen profielsysteem

Snel schakelen met eigen profielsysteem

Sinds jaar en dag is Intal ‘preferred supplier’ voor ASK Romein. Vrijwel alle distributiecentra die de aan­nemer in Nederland bouwt voor Prologis Vastgoed worden voorzien van vliesgevel- en kozijnsystemen van Intal. Volgens sales manager Frank Hageman heeft dat vooral te maken met de korte lijnen. “We kunnen snel schakelen en eventuele aanpassingen doen aan ons Intaltherm-profielsysteem, dat we volledig in eigen beheer in Nederland produceren.”

Om aan de hoge vraag te kunnen voldoen, heeft Intal onlangs zelfs een tweede productielocatie geopend. Het bouwen van grote distributiecentra is een vak apart. Bovendien is enige haast vaak geboden. “Als vandaag de opdracht wordt verstrekt, wordt van de aannemer min of meer verwacht dat morgen al de schop in de grond gaat”, zo schetst Hageman een gemiddeld project. “Wij komen vervolgens ‘iets’ later aan de beurt, maar ook van ons worden mega-korte leveringstermijnen verlangd. Dat is nu juist koren op de molen voor ons als systeemhuis. We kunnen namelijk snel schakelen én ook snel eventuele aanpassingen doorvoeren aan een profiel om aan de beoogde vraag te kunnen voldoen. Vaak kunnen we via ‘slimme’ ingrepen met een standaardoplossing beantwoorden aan een specifieke uitstraling.”

Intal

Prologis DC2 in Eindhoven.

Zoute drop
Een mooi voorbeeld van een ‘slimme’ ingreep is de vliesgevel van het distributiecentrum Prologis DC2 in Eindhoven. “De architect heeft over het algemeen alleen bij een kantoorvleugel de mogelijkheid een persoonlijke touch aan een distributiecentrum te geven”, zegt Hageman. “Voor dit project in Eindhoven had de architect een vliesgevel bedacht met modelruiten in de vorm van een ruit – een kostbare oplossing. Omdat wij al in het voortraject werden benaderd, hebben we een alternatief bedacht met een standaardoplossing naar zowel de IT55 vliesgevel als beglazing toe. Deze opzet hebben we volledig in 3D uitgewerkt en via ASK Romein voorgelegd aan de architect, die al snel was overtuigd. Door afdekkappen schuin over het glas te laten lopen en in een andere kleur uit te voeren, wordt het accent verlegd en lijkt het alsof modelruiten zijn toegepast. Een slimme ingreep die heeft geresulteerd in een aanzienlijke kostenbesparing ten opzichte van het oorspronkelijke idee.”

Intal

Vestiging Zuid
Behalve DC2 in Eindhoven (fase 1 en 2) heeft Intal de afgelopen jaren de IT55 vliesgevel- en IT77 kozijnsystemen geleverd voor DC6 fase 1 en 2 (65.000m²) in Venlo, DC7 (60.000 m²) in Venlo en is op dit moment DC8 (90.000 m²) in Venlo in uitvoering. Ook DC3 in Eindhoven is momenteel in uitvoering. “Al deze projecten worden gerealiseerd onder BREEAM ‘Very Good’ of ‘Excellent’, en dat geldt dus ook voor ons”, vult Hageman aan. “Ook wij moeten ons op alle fronten verantwoorden als het gaat om herkomst van materialen, aantal transporten, ISO-certificatie, et cetera. Ook blijven we onze systemen voortdurend doorontwikkelen. Zo zijn we voor een supermarktketen in Bleiswijk bezig met een vliesgevel die voldoet aan weerstandsklasse 3 – ook weer een eigen ontwikkeling. Daarnaast hebben we geïnvesteerd in een nieuwe state-of-the-art en volledig geautomatiseerde profielbewerkingsstraat en zijn we sinds kort met Intal Producties Zuid ook in het zuiden van het land vertegenwoordigd.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details