Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Jaarboek

‘Simplicity is our key to Performance’

Foto WW – Den Haag – Jaarboek 2020 kopiëren
Transformatie en optoppen van het project Willem Witsenplein te Den Haag.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Tullingh & Partners

30 december 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Tullingh & Partners is gespecialiseerd in metalen dak- en gevelsystemen en staalplaat-betonvloeren. “Vanuit ons kantoor in Dordrecht verzorgen wij de bouwkundige engineering, materiaallevering en realisatie van projecten in de woningbouw, utiliteit en industrie”, vertelt Charles van Oldenbarneveld van Tullingh & Partners. “Bovendien nemen we graag het complete bouwmanagement uit handen, waarbij we de diverse partijen aansturen, tekeningen controleren en planningen en budgetten bewaken. Met andere woorden: in samenwerking met onze bouwpartners zorgen wij dat elk project tot een succes wordt gebracht.”

Zowel in de industriële bouw als utiliteitsbouw groeit de vraag naar metalen gevels en daken. Niet verwonderlijk, volgens Van Oldenbarneveld, want de architectonische mogelijkheden van metaal zijn eindeloos. “Bovendien zijn metalen gevels en daken sterk, weersbestendig en vragen ze nauwelijks onderhoud.” Tullingh & Partners is bekend met de meeste systemen. “Bovendien werken we nauw samen met leveranciers en producenten. Op basis van het gebouw, de locatie en de architectonische, thermische en akoestische wensen en eisen selecteren wij graag de best passende producten voor ieder project. Hierbij kun je denken aan de bekende binnendoosconstructies met minerale wol en geprofileerde buitenplaten, maar ook aan sandwichpanelen met een schuim- of steenwolvulling. Bovendien zijn we goed bekend met enkelvoudige beplating zoals stalen dakplaten en damwandplaten, die in vele profileringen, kleuren en coatings verkrijgbaar zijn.” 

Voor wie op zoek is naar iets exclusiefs, adviseert Tullingh & Partners het gebruik van aluminium gevelcassettes. Als voorbeeld noemt Van Oldenbarneveld de bronskleurige Kingspan Dri-Design Tapered gevelcassettes, die de nieuwbouw van Hartman Marine Shipbuilding BV op Urk niet alleen een hoogwaardige uitstraling geven, maar ook perfect aansluiten bij de expertise én duurzaamheidsambitie van de luxe jachtenbouwer.

Naast metalen gevels en daken is Tullingh & Partners sterk in staalplaat-betonvloeren, die steeds vaker naast de traditionele vloersystemen worden toegepast. Hierbij vormt de geprofileerde staalplaat de verloren bekisting en (deels) buigwapening. Door extra wapening toe te passen, kan een vrijdragende vloer met een hoge brandwerendheid gerealiseerd worden. “In vergelijking met traditionele vloersystemen hebben staalplaat-betonvloeren aanzienlijk minder beton nodig”, weet Van Oldenbarneveld. “Dit leidt tot grote gewichtsbesparingen bij vergelijkbare overspanningen en belastingen en maakt de vloeren zeer geschikt voor transformatie-, renovatie-, nieuwbouw- en uitbreidingsprojecten. Denk bijvoorbeeld aan de bouw van (meerlaagse) parkeergarages, maar ook aan het optoppen van gebouwen, waarvoor een ruime keuze aan profileringen, profielhoogtes en staalplaatdiktes beschikbaar is. Op basis van het constructieve ontwerp én de uitvoering selecteren wij graag de meest geschikte vloeropbouw.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details