Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Serva, Nijkerk | Opvallende vliesgevel met diffuse beglazing en kijkvensters

Serva, Nijkerk | Opvallende vliesgevel met diffuse beglazing en kijkvensters

Strak uitgevoerd ontwerp en grote glaspartijen kenmerken nieuwe showroom

In Nijkerk opende Volvo-dealer Serva onlangs een nieuwe showroom met bijhorende werkplaats. Nieuwenhuis Bouwbedrijf uit Rijssen werd geselecteerd als hoofdaannemer en realiseerde een nieuw visitekaartje voor het automerk met een toonzaal van 3.000 m² en een werkruimte van 1.000 m². Een grote vliesgevel met diffuse beglazing zorgt voor een ononderbroken inkijk, terwijl speciaal uitgewerkte ‘kijkvensters’ de eigenaar toelaten om bepaalde wagens tijdelijk in de schijnwerpers te zetten. Het nieuwe pand voldoet ook aan alle huidige eisen op vlak van duurzaamheid en energieprestatie.

Zowel buiten als binnen geldt een hoge graad van afwerking.

 

Nieuwenhuis Bouwbedrijf, in 1980 gestart als makelaarsbedrijf, is veel meer dan alleen een bouwbedrijf. Deze design & build bouwer combineert een architectuur- en constructieafdeling, waardoor ze de opdrachtgever tijdens het volledige bouwtraject kan begeleiden. Ze realiseert totaalprojecten voor utilitaire gebouwen: industrie, logistiek, automotive, …, over bijna heel Nederland. “Klanten kunnen bij ons terecht voor de gehele ontwikkeling, het ontwerp, de calculatie en de dimensionering van een gebouw. Daarnaast verzorgen we alle facetten die we tijdens het traject tegenkomen, zoals de aanvraag van de bouwvergunning. We vinden het prettig om alles te regelen: van tekening tot sleutel. De ontwikkeling van een pand verzorgen wij voor het grootste gedeelte in eigen beheer. Als het nodig is, schakelen we ons brede netwerk van relaties in”, zegt Jacob Kolk, algemeen directeur van Nieuwenhuis Bouwbedrijf. “We hebben intussen een sterke reputatie opgebouwd. Vaak krijgen we dan ook nieuwe opdrachten van klanten waar we in het verleden al projecten voor realiseerden. Zo hebben we bijna 35 jaar geleden de privéwoning van de eigenaar van Volvo-garage Serva in Nijkerk gebouwd en 5 jaar geleden realiseerden we tevens een bedrijfspand voor bandenopslag en een auto-onderdelenwinkel. Toen de Volvo-dealer recent besliste om een nieuwe showroom met werkplaats te bouwen in Nijkerk, werden we dan ook opnieuw gecontacteerd.”

Overal wordt gebruik gemaakt van energiezuinige LED-verlichting.

 

Open showroom met inkijk-atelier

In tegenstelling tot de meeste andere projecten werd het ontwerp voor de Serva-garage in Nijkerk niet gedaan door de architectenafdeling van het bouwbedrijf, maar moest worden samengewerkt met de vanuit Volvo landelijk vastgelegde architect, omdat de showroom moest voldoen aan de eisen van het automerk.

“We kregen de opdracht voor de realisatie van dit project en startten vanaf een strikt afgelijnd ontwerp van de huisarchitect van Volvo. Door onze ervaring met projecten in de automotive sector konden we toch hier en daar onze bijdrage leveren tot een optimalisatie van het ontwerp”, stelt de algemeen directeur. “Voor deze Volvo-dealer realiseerden we uiteindelijk een 3.000 m² grote showroom en daarbij een werkplaats van ongeveer 1.000 m². Achter een opvallende vliesgevel met diffuse beglazing en geïntegreerde kijkvensters voor het highlighten van nieuwe modellen schuilt een ruime, heldere showroom met onmiddellijke doorkijk naar de achterliggende werkplaats. Zowel buiten als binnen geldt een hoge graad van afwerking met eiken plafonds, glazen wanden en elegante straalconstructies.”

De nieuwe werkplaats van ongeveer 1.000 m².

 

Duurzaamheid IS TROEF

Nieuwenhuis Bouwbedrijf was niet alleen verantwoordelijk voor de bouw van dit project, maar staat ook in voor de volledige coördinatie van de werken, waaronder ook heel wat technische installaties die mede moeten zorgen voor een energie-efficiënt en duurzaam gebouw. “De indrukwekkende raampartij zorgt voor een uitnodigende gevel, maar we hebben ook aandacht besteed aan de luchtdichtheid”, sluit Kolk af. “Verder wordt het gebouw verwarmd en gekoeld via warmtepomptechnologie en werd bewust gekozen voor energiezuinige LED-verlichting. Uiteraard werden ook energiecellen voorzien, waarmee deze garage vandaag klaar is voor de opmars van de elektrische auto’s.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details