Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
SEGRO Logistics Centre Schiphol, Hoofddorp | ‘Ronding in vliesgevel geeft pand extra cachet’

SEGRO Logistics Centre Schiphol, Hoofddorp | ‘Ronding in vliesgevel geeft pand extra cachet’

Door zijn gebogen, deels transparante kantoorgevel is SEGRO Logistics Centre een allesbehalve recht-toe-recht-aan distributiecentrum. Voor dit logistieke centrum nabij Schiphol leverde en monteerde Wijnveen Aluminiumbouw BV de vliesgevels en diverse andere aluminium gevelelementen.

Wijnveen voert het werk uit in opdracht van Aan De Stegge Twello. “We werken sinds kort met deze aannemer samen”, vertelt projectleider Pieter Bas Bovee van Wijnveen. “Het fijne aan deze samenwerking is dat we dezelfde denk- en werkwijze hebben. We gaan allebei voor hoge kwaliteit en afspraak is afspraak.”

Van vliesgevels tot automatische schuifdeuren

Begin mei 2019 kreeg Wijnveen de opdracht voor SEGRO Logistics Centre gegund. Bovee: “De ronding in de vliesgevel van het kantoor geeft het pand extra cachet. We voerden die ronding dan ook echt rond uit, met gewalste profielen en gebogen zonwerende beglazing. In totaal leverden en monteerden we zo’n 1.000 vierkante meter vliesgevels. Ook voorzagen we het pand van een aantal deuren, een lichtstraat en twee automatische schuifdeuren.” Net als op de meeste andere projecten werkte Wijnveen voor de aluminium gevelelementen van SEGRO Logistics Centre met hoogwaardige Schüco-profielen.

BREEAM ‘Excellent’

De aluminium gevelelementen dragen op verschillende wijzen bij aan het BREEAM ‘Excellent’-certificaat van het distributiecentrum. Bovee licht toe: “We werken met Cradle-to-Cradle materialen en duurzame coatings. Ook qua isolatiewaarden voldoen onze producten aan de eisen van BREEAM ‘Excellent’. Uiteraard werken we ook alleen met BREEAM-gecertificeerde leveranciers.”

Trots

Begin november 2019 ging de montage van start. Wijnveen werkt hiervoor met vaste montagepartners. “Met hen werken we al jaren samen”, zegt Bovee. “Zij weten precies wat we van hen verwachten en wij kunnen letterlijk en figuurlijk op hen bouwen.” Inmiddels zijn alle aluminium gevelelementen gemonteerd. Bovee kijkt terug op een geslaagd project: “Dit werk is van voorbereiding tot oplevering goed verlopen. We zijn er trots op dat we bijgedragen hebben aan dit schitterende pand.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details