Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Distributiecentra

SEGRO Logistics Centre Schiphol, Hoofddorp | Een dc met de hoogste kwaliteitsnormen

segro-logistics-centre-schiphol-6-kopieren

2 juli 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Kijken door de ogen van belegger, bouwer en gebruiker

GEFCO Forwarding heeft onlangs haar intrek genomen in SEGRO Logistics Centre Schiphol, een nieuw bedrijfspand op Schiphol Trade Park in Hoofddorp. Bouw en inrichting voldoen aan de hoogste normen voor distributiecentra. Het pand heeft bovendien een prachtige uitstraling. Gedurende het gehele project bundelden opdrachtgever en bouwbedrijf Aan de Stegge Twello hun inzicht en expertise.

SEGRO – belegger, beheerder en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed – was de partij die het pand selecteerde om toe te voegen aan haar vastgoedportefeuille. “We zijn voortdurend op zoek naar panden waarmee we onze dienstverlening kunnen uitbreiden”, vertelt Eelco Ouwerkerk, directeur van SEGRO in Nederland. “Het distributiecentrum op Schiphol Trade Park heeft een oppervlakte van 17.136 m² en ligt op een zichtlocatie vanaf de A4. Het voldoet aan de behoeftes van luchthavengerelateerde, logistieke partijen.”

Goede relatie

SEGRO gaat bij de selectie van locaties selectief te werk. Al haar panden liggen op toplocaties en zijn duurzaam, toekomstbestendig en innovatief. Ze hebben uitstraling en voldoen aan de hoogste certificeringen. “Het pand op Schiphol Trade Park past dus uitstekend in onze portefeuille”, vertelt Ouwerkerk. “Ook de samenwerking met bouwer Aan de Stegge Twello – sterk in snelheid en flexibiliteit – verliep uitstekend. Er was wederzijds begrip voor de gestelde doelen.”

Gescheiden verkeersstromen ondersteunen de efficiency en veiligheid.

 

Snel schakelen

“We moesten kijken door de ogen van belegger, bouwer en gebruiker”, vervolgt Ouwerkerk. “Om het bouwproces niet te stagneren, moesten we voortdurend snel schakelen zonder onze belangen – duurzaamheid, veiligheid en uitstraling – uit het oog te verliezen. Volgens Aan de Stegge Twello zijn we hierin geslaagd.”    

Niet minder uitdagend was het proces voor Aan de Stegge Twello. De hoge kwaliteitseisen van SEGRO werkten door in alle facetten van ontwerp en bouw. “Het project was omvangrijk en alles moest voldoen aan de hoogste normen”, vertelt commercieel projectmanager Evert Veerman. “Voor de opslag golden de veiligheidsnormen volgens TAPA-A; voor het pand en de bouwmethode het certificaat BREEAM ‘Excellent’.”

De nieuwbouw is gunstig gelegen ten opzichte van uitvalswegen, luchthavens en water.

 

Korte tijdspanne

Voor ontwerp, vergunningentraject en bouw stond voor Aan de Stegge Twello krap een jaar. 15.000 m² warehousing en 2.500 m² kantoor moesten in april 2020 worden overgedragen aan de klant. Veerman: “We moesten hiervoor een hoge snelheid aan de dag leggen, zonder een vingerbreed toe te leggen op de kwaliteit. Tijdens de procedures, waaronder de goedkeuring van esthetica, duurzaamheid en verkeersveiligheid door het kwaliteitsteam van Schiphol Trade Park, zijn we bijgestaan door Schiphol Area Development Coordination.”

Gescheiden verkeersstromen

Technisch projectmanager Niek Kroeze is trots op het resultaat. De uitstraling van het distributiecentrum ligt ver boven die van het standaard distributiecentrum. De ronde hoeken zorgen voor een unieke uitstraling. Billboards op twintig meter hoogte geven de naam weer van de kersverse gebruiker. Rondom het gebouw ondersteunen gescheiden verkeersstromen de efficiency en verkeersveiligheid. Kroeze: “Aankomende vrachtwagens worden met wheellocks achterwaarts op een railsysteem getrokken. Pas daarna gaan de deuren open naar de beveiligde, geklimatiseerde expeditie. Ter ondersteuning van de veiligheid is het distributiegebouw uitgerust met een betonnen borstwering, hekwerken, videosystemen en slagbomen. Toch doen deze geen afbreuk aan de sfeer. Binnen afzienbare tijd ligt het pand middenin een parkachtige omgeving, waarin vrachtverkeer, personenvervoer, voetgangers en fietsers zich veilig kunnen verplaatsen.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details