Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Samenwerken aan  een dynamisch project

Samenwerken aan een dynamisch project

VH Engineering werkt in opdracht van Bessels architecten & ingenieurs B.V. het uitvoeringsontwerp voor de nieuwe stallen van varkensvleesverwerker Compaxo uit. Daarnaast wordt ook het coördinatiemodel bijgehouden, waarin veel aspectmodellen en tekeningen worden gelinkt en gecontroleerd.

BIM Engineer Richard Prins: “Wij zijn ingeschakeld door de architect om het bouwkundig tekenwerk voor fase 3 van de totale uitbreidingsplannen te realiseren. Deze fase bestaat uit het uitwerken van de stallen. Hierin komen de vrachtwagens binnen om de varkens te lossen. Er wordt veel aandacht besteed aan de manier om de varkens zo gemoedelijk mogelijk de nieuwe stallen in te begeleiden. Daarna gaan de vrachtwagens door de wasstraten, om weer schoon de weg op te kunnen. Naast het bouwkundig tekenwerk hebben wij ook een coördinerende en controlerende functie en dienen wij als verlengstuk van de architect.”

Veel input

VH Engineering ontvangt veel input van andere partijen. “Voornamelijk van constructeur, installateurs, leveranciers en dierenwelzijnsorganisaties maar ook van partijen die machines aanleveren. Wekelijks wordt er vergaderd, onder meer over voorzieningen en werkruimten die de machines en varkens nodig hebben. Ook wordt er veel over de planning gesproken om te voorkomen dat de bouwwerkzaamheden het productieproces van Compaxo belemmeren.”

Functionaliteit en hygiëne

Bij het engineeren van de stallen staan functionaliteit en hygiëne voorop, maar alle partijen willen ook een zo’n mooi mogelijk gebouw creëren. De plannen veranderen wekelijks. Prins: “Het is belangrijk dat we hierin met z’n allen een goede weg zien te vinden. Bij elke factor denken we samen na over een oplossing, over een manier die werkt voor alle belanghebbenden. Om een indruk te geven van de dynamiek van het project: de bouw is in volle gang, de staalconstructie en gevels van het eerste deel zijn al gerealiseerd en aan de vloer wordt gewerkt, terwijl sommige tekeningen nog niet definitief zijn.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details