Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projectmanagement als verbindende schakel én kwaliteitswaarborg
Drees & Sommer staat in voor het projectmanagement, de directievoering en het toezicht in de uitvoeringsfase. (Beeld: Ossip van Duivenbode)

Projectmanagement als verbindende schakel én kwaliteitswaarborg

De manier waarop projecten voorbereid, gepland, uitgevoerd en opgeleverd worden, is van grote invloed op de kwaliteit én duurzaamheid. Zorgvuldig projectmanagement is daarom essentieel. Tijdens de bouw van Mediavaert, het nieuwe hout-hybride hoofdkantoor van DPG Media in Amsterdam-Duivendrecht, ligt deze verantwoordelijkheid bij Drees & Sommer.

Drees & Sommer is een internationaal advies- en projectmanagementbureau voor vastgoed en infrastructuur. “Als organisatie zetten wij hoog in op innovatie en duurzaamheid”, vertelt André Leeuwis van Drees & Sommer Netherlands. “Thema’s die ook in Mediavaert op bijzondere wijze samenkomen. Van de hout-hybride constructie tot het installatieconcept, de afstemming en de onderlinge samenwerking.”

Drees & Sommer is op uitnodiging van vastgoedontwikkelaar Being al vanaf de eerste pitch bij Mediavaert betrokken, vertelt Leeuwis. “We hebben ons als combinatie gepresenteerd voor zowel de projectontwikkeling en aanbesteding als het projectmanagement tijdens realisatie. Omdat we al enkele keren eerder met elkaar hadden samengewerkt, zijn we goed op elkaar ingespeeld. Onder meer die efficiëntie gaf DPG Media voldoende vertrouwen om ons de opdracht te gunnen.” Waar Being de projectontwikkeling en contractering verzorgt, staat Drees & Sommer in voor het projectmanagement, de directievoering en het toezicht in de uitvoeringsfase. “Wij zien erop toe dat DPG Media en haar medewerkers straks exact krijgen wat hun aan de voorkant – in de contractvoorwaarden – is beloofd”, resumeert Leeuwis. “Om de kwaliteit gedurende de uitvoering te borgen, voeren wij wekelijks kwaliteitscontroles uit. Daarnaast zijn wij de verbindende schakel tussen alle projectpartijen. Onze directievoerder neemt deel aan alle bouwvergaderingen en zorgt ervoor dat eventuele wijzigingen op exact de juiste wijze gedocumenteerd en geïmplementeerd worden.”

Eén van de grootste uitdagingen in dit project is volgens Leeuwis om DPG Media en haar vele afdelingen straks goed te begeleiden bij de ingebruikname van het pand. “We hebben geen opdracht ontvangen voor het ontwerp en de begeleiding van het inbouwpakket”, vertelt hij. “Maar we zien er wel op toe dat alles wat belangrijk is voor deze inbouw, nu al op de juiste manier in het casco geïntegreerd wordt.” Hierbij prijst hij de open houding van en fijne driehoeksamenwerking met Being en DPG Media. “Doordat de opdrachtgever dicht op het project zit en continu een vinger aan de pols houdt, kunnen we snel schakelen, blijft iedereen scherp en is het ontzettend leuk samenwerken.”  

André Leeuwis van Drees & Sommer Netherlands.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details