Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Programmamatig samenwerken aan verduurzaming

Programmamatig samenwerken aan verduurzaming

In opdracht van woningcorporatie Eigen Haard maakte bouwbedrijf QBuild de woningen duurzamer, comfortabeler en veiliger. IJsselmonde droeg hieraan bij door het aanbrengen van het buitengevelisolatiesysteem.

“Duurzaamheid staat bij ons hoog op de agenda”, vertelt Jan Arie van Weelden, projectmanager renovatie & duurzaamheid bij Eigen Haard. “We zetten stevig in op renovatie en groot onderhoud. Ook voeren wij sinds vijf jaar het verduurzamingsprogramma Samen Verduurzamen, kortweg SAVE, uit. Het doel van dit programma is om onze woningen energetisch te verbeteren, zodat in 2023 ons gehele bezit minimaal energielabel B heeft. Elk jaar verduurzamen we zo’n 1.200 tot 1.500 woningen. De galerijwoningen van de Nijl vallen hier ook onder. Door de labelsprong die zij maken, kunnen ze weer jaren mee.” 

Verduurzaming woningen aan de Nijl

Als ketenpartner van Eigen Haard voert QBuild continu renovatie-, verbeter- en verduurzamingsprojecten uit. “Binnen SAVE was de verduurzaming van de galerijwoningen aan de Nijl ons zevende project”, zegt Jaap Stekelenburg, projectmanager renovatie & groot onderhoud bij QBuild. “We voorzagen deze woningen van betere isolatie, brachten HR++ glas aan, maakten kozijnen en deuren kierdicht en plaatsten mechanische ventilatie. Ook voerden we schilder-, herstel- en reinigingswerkzaamheden uit. Bewoners konden tevens kiezen voor zonnepanelen.” De werkzaamheden vonden plaats in bewoonde staat. QBuild verzorgde de begeleiding van de bewoners.

Steigerwerk, spouwmuurankers en buitengevelisolatie

Ook voor IJsselmonde is de Nijl het zevende SAVE-project. De specialist in buitengevelisolatie verzorgde het steigerwerk en voorzag de galerijwoningen van nieuwe spouwmuurankers en buitengevelisolatie. “Met de spouwmuurankers versterkten we de verankering van de buitenspouwbladen aan de constructie”, zegt Jacco Oostenbrug van IJsselmonde. “Hierna vulde QBuild de spouw. Wij brachten vervolgens het buitengevelisolatiesysteem aan. Dit systeem van Sto bestaat uit een lijmlaag, isolatiepakket, spanningsverdelende laag en gevelafwerking. Op dit project bestaat de afwerking uit steenstrips in de oorspronkelijke stijl. In het gevelisolatiesysteem namen we ook vleermuiskasten mee.”

Super samenwerking, tevreden bewoners

Ad van Raam begeleidde de uitvoering namens IJsselmonde. Hij zag toe op de kwaliteit en voortgang van de werkzaamheden. Dat IJsselmonde binnen SAVE al meerdere projecten uitvoerde, droeg hieraan bij. “De samenwerking met QBuild en de andere partijen verliep super”, blikt Van Raam terug. “We weten wat we aan elkaar hebben, de jongens op de bouw kennen elkaar en het onderlinge vertrouwen is groot.” Stekelenburg voegt toe: “Minstens zo belangrijk is dat de bewoners tevreden zijn over de gang van zaken en het eindresultaat. Zij gaven ons een 8 in het tevredenheidsonderzoek.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details