Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Prefab daksysteem tilt duurzaam karakter nieuwbouwwijk verder omhoog

Prefab daksysteem tilt duurzaam karakter nieuwbouwwijk verder omhoog

Met het prefab daksysteem UNIPRE biedt UNILIN niet alleen een breed en gemakkelijk toe te passen oplossing, ook als het gaat om duurzaamheid heeft het binnen de eigen bedrijfsmuren ontwikkelde concept alles te bieden. Bovendien voldoen de dakelementen stuk voor stuk aan de hoogste eisen wat betreft geluidisolatie en thermische isolatie. Het zijn pluspunten waarvan Hazenberg Bouw rondom de realisatie van nieuwbouwwijk Vredeoord aan de rand van Eindhoven dankbaar gebruik maakt. Jasper Koelman, projectleider namens het Vughtse bouwbedrijf, is dan ook lovend over het product én de samenwerking met UNILIN.

foto-2-unilin-kopieren

De woningen zijn gereed voor het plaatsen van de UNIPRE-kap van UNILIN.

 

Met UNIPRE (voluit UNILIN Prefab) richt het vanuit Oisterwijk opererende UNILIN zich met name op de seriematige woningbouw. Maar ook voor bijvoorbeeld vakantieparken is het daksysteem een perfect passende en bovenal uiterst duurzame oplossing. “Naast de uitstekende thermische en geluidswerende eigenschappen zijn alle dakelementen binnen het UNIPRE-programma samengesteld uit hoogwaardige grondstoffen en voorzien van het KOMO-certificaat”, zegt Sales Manager Prefab Solutions Pieter van der Bas. “Voor de productie wordt veelal FSC-gecertificeerd hout ingezet. Daarnaast worden de houtspaanplaten helemaal in eigen beheer geproduceerd en maken we tijdens de fabricage gebruik van gerecycled afvalhout.”

Natuurlijke materialen

De uitstekende fysieke en duurzame eigenschappen van UNIPRE worden door eindgebruikers in toenemende mate herkend én benut. Eén daarvan is Hazenberg Bouw, een zelfstandig onderdeel van TBI. Het bedrijf is in opdracht van woningbouwvereniging Sint Trudo momenteel druk doende met de realisatie van zo’n 250 woonhuizen en appartementen op Vredeoord, het terrein aan de Boschdijk in Eindhoven waar voorheen het hoofdkantoor van Philips was gevestigd. Wanneer het project in het vierde kwartaal van 2020 is afgerond, beschikt Eindhoven over een groene en ruim opgezette woonwijk waarbinnen duurzaamheid zal domineren. “Zo wordt Vredeoord volledig gasloos en zal de wijk worden voorzien van een flinke batterij zonnepanelen”, vertelt Koelman. “Daarnaast zetten we hoog in op het gebruik van natuurlijke materialen. Een voorbeeld daarvan is het hout, waarvan een deel afkomstig is van het aangrenzende GGzE-terrein. Verder wordt voor de stenen leem gebruikt die deels is ontgonnen op de projectlocatie. Het MVO-karakter wordt verder onderstreept door het feit dat de houten gevelpanelen in elkaar worden geschroefd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

foto-5-unilin-kopieren

Het eindresultaat. (Beeld: igor Vermeer)

 

Solide basis

Met UNIPRE geeft Hazenberg Bouw het project op duurzaamheidsfront nóg meer glans. Van de 193 huizen die het in woningbouw en transformatie gespecialiseerde bedrijf realiseert, worden er 165 voorzien van een schuine kap. Een verschijningsvorm waarvoor UNIPRE de solide basis vormt. “Voor elke woning gebruiken we vier UNIPRE-dakelementen”, legt Koelman uit. “Ze worden per twee op locatie tot een complete dakkap gemonteerd en vervolgens op hun plaats gehesen. Een werk dat we dankzij de uitstekende kwaliteit en de perfecte verwerkbaarheid van dit topproduct snel en efficiënt kunnen uitvoeren. Daarbij kunnen we op elk gewenst moment rekenen op de support van UNILIN, dat intussen geldt als een zeer gewaardeerde co-maker van onze onderneming. Tijdens de acquisitie en het offertestadium, maar ook rondom de inkoop, engineering, levering en nazorg. Kortom, zowel qua product als samenwerking acteert UNILIN op grote hoogte. Een werkwijze die prima aansluit bij ons kwaliteitsbesef.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details