Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Op weg naar een optimaal bouwproces: Luchtdicht, waterdicht, scheurvrij en akoestisch optimaal
In het ATLAS Theater in Wildlands Adventure Zoo in Emmen heeft Vilton de grijze en zwarte gevelbeplating binnen doorgetrokken, in een geluidsabsorberend materiaal.

Op weg naar een optimaal bouwproces: Luchtdicht, waterdicht, scheurvrij en akoestisch optimaal

“Onze producten worden met name toegepast op plekken waar men na de bouw niet meer bij kan”, benadrukt commercieel directeur Alexander de Vries. “Een juiste productselectie én applicatie zijn dan ook van wezenlijk belang. Wij komen graag zo vroeg mogelijk bij architecten, constructeurs en aannemers aan tafel, om inzicht te krijgen in het gebouw, de lokale omstandigheden en de wensen en eisen van de opdrachtgever. Vervolgens ontwikkelen en produceren wij pasklare oplossingen op maat, die we naar wens ook zelf monteren. Daarmee zijn opdrachtgevers verzekerd van een zorgeloos bouwproces én een optimaal eindresultaat.”

Primair verzorgt Vilton producten en diensten in vijf categorieën: afdichting, bekisting, dilatatie, opleggen en akoestiek. “Ons productgamma wordt continu doorontwikkeld en uitgebreid, om aan te sluiten bij de bouwwensen van vandaag én morgen”, aldus De Vries. “Daarbij zetten we hoog in op kwaliteitsverbetering, versnelling en versoepeling van het bouwproces, het terugdringen van bouwkosten en het voorkomen van faalkosten. Prefabricage speelt hierin een voorname rol. In onze fabriek in Lelystad worden onze producten onder de beste omstandigheden en tijdig voorbereid, zodat betonfabrieken, timmerfabrieken en cascobouwers ze naadloos in hun elementen kunnen inpassen. Hierdoor kan niet alleen sneller gebouwd worden, met minder handjes, maar wordt bovendien een 100% luchtdicht, waterdicht en scheurvrij gebouw gegarandeerd.”

Voor project De Groene Kaap heeft Vilton onder meer de dilataties, het waterdicht maken van de parkeergarage en kraanpoeren en het water- en luchtdicht maken van de gevels verzorgd.

Innovaties in luchtdicht en scheurvrij bouwen

Een mooi voorbeeld van een innovatie is het Vilton kruipluik, waarmee Vilton onder andere inspeelt op de luchtdicht bouwen trends. “Bijzonder aan het luik is de kunststof matrand, die rust op een Vilton E10 afdichtingsband en het kruipluik volledig lucht- en gasdicht afsluit. Bovendien is het luik zeer eenvoudig en aanzienlijk sneller te monteren.” Ook uniek is de ontwikkeling van de Vilton woningbouwslider voor grondgebonden woningen. “In het aardbevingsgebied van Groningen verzorgen we diverse projecten, waarbij we woningen beschermen tegen aardbevingsschade”, vertelt operationeel directeur Bert van den Brink. “In hoogbouwprojecten maken we al langere tijd gebruik van Vilton Base Isolation sliders, die bovenop de fundering worden geplaatst en dankzij deze ontkoppeling het versterken en verzwaren van gebouwen overbodig maken. De sliders kunnen tot wel 20 cm verplaatsing opvangen zonder dat de bovenbouw beweegt, wat bewoners de zekerheid van een veilige woning geeft. Afgelopen jaar hebben we deze toepassing doorontwikkeld voor grondgebonden woningen, in nauwe samenwerking met aannemer, constructeur en projectontwikkelaar. De eerste projecten zijn inmiddels succesvol afgerond.”

Bovengenoemd project is een mooi visitekaartje voor de dienstverlening van Vilton, wat tevens geldt voor de nieuwbouw van 455 woningen in Rotterdam Katendrecht. “Voor project De Groene Kaap hebben wij in opdracht van aannemer Stebru onder meer de dilataties, het waterdicht maken van de parkeergarage en kraanpoeren en het water- en luchtdicht maken van de gevels verzorgd”, aldus Van den Brink. “Een omvangrijk project, waarin naast water- en luchtdicht bouwen ook duurzaamheid en beperking van de afvalstromen centraal stonden, waarover wij graag meedenken. Onze accountmanagers zijn altijd op zoek naar projecten waarin we vanaf het allereerste moment onze kennis en expertise kunnen inbrengen. Bovendien beschikken we over een eigen engineeringsafdeling, die de berekeningen en tekeningen verzorgt. Na de productie staat onze montagedienst garant voor een naadloze verwerking. Indien de aannemer de applicatie liever in eigen beheer verzorgt, is dat vanzelfsprekend ook mogelijk. Onze technische adviseurs zorgen in dat geval voor een uitgebreide werkinstructie én demonstratie op locatie.”

Reductie van de nagalmtijd

Naast nieuwbouwwoningen en utiliteitsgebouwen is Vilton regelmatig actief in renovatieprojecten. Bijvoorbeeld voor het berekenen, tekenen, produceren en aanbrengen van akoestische oplossingen, die lange nagalmtijden en hoge geluidsniveaus reduceren. De Vries: “Voor het akoestisch verbeteren van ruimtes hebben wij onze Silent Building aanpak ontwikkeld, waarmee we als het ware teruggrijpen naar onze roots. Opdrachtgevers hebben keuze uit een breed gamma viltsystemen en visuals, in alle denkbare vormen en kleuren, waarmee een uitstekende ruimteakoestiek én esthetiek worden geborgd. Een mooi voorbeeld hiervan is Wildlands Adventure Zoo in Emmen, waar we de grijze en zwarte gevelbeplating van het theater ook binnen hebben doorgetrokken, in een geluidsabsorberend materiaal. Maar ook in bijvoorbeeld gymzalen en kantoorgebouwen komen onze Silent Building oplossingen uitstekend tot hun recht.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details