Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

Ontwikkelaar zocht gespecialiseerde aannemer in betonwerken voor uitzonderlijk project: Veelzijdige betonbouwer neemt project van A tot Z in handen

foto 1 kopiëren

Tekst | Johan Debaere

Beeld | U-build

22 juni 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

“We willen onze opdrachtgevers volledig ‘ontzorgen’, wat inhoudt dat we het volledige traject organiseren van het bedenken van een effectieve bouwsystematiek en alle noodzakelijke voorbereidingen tot de uitvoering van een bouwwerk”, zegt werkvoorbereider Raoul Stevens. “We passen ons steeds flexibel aan de behoeften van elk project aan en onze ervaren medewerkers denken graag met de klant mee om tot een kwalitatief hoogwaardige oplossing te komen.”

Ontwikkelaar U-Build contacteerde Van Muijen Betonbouw, omdat zij voor project Singelstaete met 26 luxe appartementen op de locatie van de oude Rabobank in Barendrecht op zoek was naar een gespecialiseerde onderaannemer voor de betonwerkzaamheden. “Dit project met een vloeroppervlak van 900 m² omvat onder meer de fundering, die bestaat uit betonpalen en in het werk gestorte funderingspoeren en -balken. De keldervloer wordt in het werk gestort en monolitisch afgewerkt, terwijl op de verdiepingen breedplaatvloeren gemonteerd worden. We zijn ook verantwoordelijk voor de in het werk gestorte wanden en de opbouw van het trappenhuis, dat uit prefab wanden bestaat en bovendien trappen en bordessen omvat. Ook de kolommen, die voornamelijk in de kelder gebruikt worden, bestaan uit prefab beton. Tot slot worden vanaf de begane grond alle prefab balkons met behulp van isokorven aan de betonvloeren bevestigd”, licht Stevens toe. “Op dit moment is het project nog in volle uitvoering, maar voor de bouwvak moet dit niet-alledaagse project volledig afgerond zijn. Het wordt immers door de ontwikkelaar zelf gecoördineerd, zonder hoofdaannemer. Dat vereist toch een andere manier van denken.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details