Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuwe Speler in de markt van (semi-) permanente woningen

Nieuwe Speler in de markt van (semi-) permanente woningen

Nederland kampt al enige tijd met een tekort aan huisvesting. Er is te zien dat er met de huidige bouw geen snelle oplossing komt om dit tekort aan banden te leggen. Doelgroepen die hier vooral te kampen mee hebben zijn starters, studenten en zogenoemde spoedzoekers. Om in deze grote vraag te voorzien hebben drie jonge ondernemers uit Noordwijkerhout Stephan van Schie, Ruud Warmerdam en Benjamin Wessels RS-Housing opgericht. Zij leveren binnen 3 maanden van complete woningen tot wooncomplexen en studenten studio’s en dit ook nog eens betaalbaar.

(Semi-)Permanente woningen

RS-Housing bouwt zijn woningen met als basis Light-Cage steelframe. Met deze basis is er een modulair bouwconcept ontwikkeld. Alle modules worden zo ontworpen en gebouwd, zodat deze eenvoudig getransporteerd kunnen worden via vrachtwagen en/of schip. Eenmaal samengevoegd zien de woningen eruit als één geheel en zullen deze voldoen aan de nieuwst geldende normen anno 2021.

 ‘’Permanent bouwbesluit, maar dan voor de prijs van tijdelijk’’

Dit is iets nieuws zegt Benjamin Wessels, Sales manager en Partner van RS-Housing. Hier zijn wij lang mee bezig geweest en hebben onze eigen unieke productielijn opgezet, waarmee we vanaf heden 1250 wooneenheden per jaar mee kunnen realiseren. In Nederland worden de eisen van permanente woningen telkens hoger. Zo komt er in 2021 de BENG normering (Bijna-EnergieNeutrale Gebouwen) deze normering zal de oude EPC vervangen die in 2012 voor het laatst is aangepast. Dit zorgt ervoor dat er een belangrijke stap wordt gezet, om het energieverbruik van woningen en gebouwen te beperken. Met het behalen van deze eisen willen wij onze afnemers een vorm van hoogwaardige prijs/kwaliteit aanbieden die zeer uniek is, in deze toch wel overspannen woonhuisvesting problematiek.

Disruptor

RS-Housing geeft aan de huidige markt los te willen schudden. De kwaliteit kan omhoog en de prijs kan omlaag. Dit is een grote reden dat de heren deze missie zijn begonnen. Betaalbaar en goed wonen, moet voor iedereen beschikbaar zijn. In veel dorpen en steden is er een toenemende vorm van overlast van de arbeidsmigranten die met 10 man in een veel te kleine woning zitten. Met hun eigen bouwmethodiek die ze ontwikkeld hebben samen met hun partners, bieden ze hier een passende oplossing voor. Hierdoor is de verwachting dat naast de standaard sociale oplossingen, zoals gemeente en woningcorporaties, ook de vastgoedbeleggers, losstaande kwekers en uitzendbureaus overtuigt zijn een duurzame leefomgeving en leefomstandigheden te bieden aan de zogenoemde spoedzoekers.

Steel Frame bouwen

Het is een type bouw die in Nederland niet heel bekend is, maar zeker in omvang groeit. Doordat de woningen gestandaardiseerd zijn, is het makkelijk om deze in een fabriek op een lopende band te produceren. Hierdoor gaat het bouwen van een steel frame woning tot 60% sneller dan de standaard bouwmethodieken. Door deze standaard worden al onze woningen met hoogwaardige materialen afgewerkt. Staal wordt door veel mensen gezien als milieu onvriendelijk. Dit beeld wat mensen op staal hebben is onterecht. Staal is namelijk 100% te recyclen en heeft een lange levensduur. Momenteel wordt in Nederland 95% van al het staal dat gedemonteerd (gesloopt) wordt gerecycled. Het mooie hieraan is dat staal niet op kwaliteit inlevert na elk recycleproces.

De toekomst

Vanaf 1 december zal RS-Housing live gaan! In januari staat op de planning om de Mock-up woningen te plaatsen in Noordwijkerhout, zodat iedereen de woningen kan bewonderen. Hierbij nodigen ze ook iedereen uit om de woningen te bewonderen. De locatie van deze woningen zal later vermeld worden op hun eigen social media pagina’s.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details