Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuwbouw Eurofast in Deurne: Mooi staaltje vakmanschap
Tegen de wand boven de receptie is aluminium gevelbekleding aangebracht, inclusief een verlicht bedrijfslogo.

Nieuwbouw Eurofast in Deurne: Mooi staaltje vakmanschap

Op industrieterrein Kranenmortel in Deurne is op de valreep van 2023 het prachtige nieuwe bedrijfspand van Eurofast opgeleverd. Het ca. 6.300 m2 grote gebouw biedt ruimte aan een productieruimte, assemblageruimte, warehouse, expeditieruimte en tweelaags kantoorgebouw. Bijzonder aan de nieuwbouw is de veelvoud aan materialen en arbeidsprocessen die samengebracht moesten worden in een relatief klein gebouw, waarbij de nadruk lag op de detaillering. Een mooi staaltje vakmanschap van Bouwbedrijf van de Ven, dat zowel de bouw als infrawerkzaamheden voor haar rekening nam.

Werkelijk alle elementen die in een bedrijfspand kúnnen zitten, zijn terug te vinden in de nieuwbouw van Eurofast.

Eurofast is in de afgelopen jaren uitgegroeid van een klein familiebedrijf tot dé specialist in bevestigingsoplossingen voor de gehele gebouwschil. Om ook in de toekomst aan de vraag vanuit de markt te kunnen blijven voldoen was het bedrijf toe aan een volgende stap, op een nieuwe locatie. Deze nieuwe locatie werd vlakbij ‘huis’ gevonden aan de Indumastraat 18. Hier kon Eurofast direct deels gebruik maken van een bestaande hal. Bovendien waren er genoeg mogelijkheden om een toekomstbestendige nieuwbouw te realiseren. “Om de gewenste nieuwbouw mogelijk te maken, is een deel van het bestaande pand gesloopt. Vervolgens konden wij in week 11 van 2023 starten met het grondwerk”, vertelt projectleider Chris van den Biggelaar. “De bouw startte met het aanbrengen van de boorpalen, een strokenfundering en een laad-loskuil voor het expeditiegedeelte. Vervolgens is er een staalconstructie met gasbetonwanden aangebracht. De gevels zijn opgebouwd middels betonplinten en een binnendoos-buitenplaat gevelconstructie, vliesgevels, metselwerk, HSB-wanden en ca.
1.000 m² Alucobond.”

Eigen bevestigingssystemen

Bij de keuze van de dak- en gevelbeplating is rekening gehouden met het geluid van de productie. “Door te werken met geperforeerde dak- en wandplaten wordt hinderlijke galm geabsorbeerd”, aldus Van den Biggelaar. “De dakplaten zijn voorzien van een cannelurevulling en PIR-isolatie en afgewerkt met een kunststof dakbedekking. Voor het bevestigen van de dak- en gevelbeplating hebben wij vanzelfsprekend gewerkt met de bevestigingssystemen van Eurofast.” Bij de realisatie van de productie- en expeditieruimte is extra aandacht besteed aan het welzijn van het personeel en aan het onderhoud van machines, in combinatie met het gebruik van het pand. “In het warehouse is een supervlakke vloer aangebracht om het magazijn maximaal te benutten.”

Hoogwaardige afwerking

“Naast de productiehal is een tweelaags kantoor gebouwd”, vertelt Van den Biggelaar. “Opvallend hier is vooral de hoogwaardige afwerking.” Als voorbeeld noemt hij de binnenwanden, die zijn afgewerkt in vlakheidsklasse A. Maar ook de glazen lift en liftschacht, glazen systeemwanden, houten lamellenplafonds, houtlook PVC vloerafwerking, luxe tapijttegels en veel verschillende wandafwerkingen. “De trap in de hoofdentree is bekleed met eikenhouten treden en voorzien van een glazen balustrade. Ook is er een aluminium gevelbekleding tegen de wand boven de receptie aangebracht, inclusief een verlicht bedrijfslogo. Om daglicht maximaal naar binnen te laten stromen, is maar liefst 1.000 m2 aan vliesgevels geplaatst. De vliesgevels zijn rondom afgewerkt met HSB-wanden met steenstrips en Alucobond.”

Showtuin

Zo divers als de afwerkingen, zijn ook de materialen en – als gevolg daarvan – de arbeidsprocessen die nodig waren om de nieuwbouw te realiseren. “Werkelijk alle elementen die in een bedrijfspand kúnnen zitten, zijn hier terug te vinden”, benadrukt Van den Biggelaar. “Van een fundatie op palen en ruwgestorte betonvloeren tot supervlakke vloeren, betonplinten, gasbeton, sandwichpanelen, binnendoos-buitenbeplating, Alucobond, HSB-wanden met steenstrips, traditioneel metselwerk, tourniquets, vliesgevels, aluminium kozijnen, keramische tegels als buitenverharding en een compleet afgewerkt buitenterrein, waardoor het gebouw een ware showtuin is geworden. Zeker in combinatie met de mooie en specialistische details, waarbij ons vakmanschap volledig tot zijn recht komt.” 

Bouwinfo
  • Opdrachtgever Eurofast
  • Architect Den Hollander Bouwadvies & Ontwerp
  • Aannemer Bouwbedrijf van de Ven

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details