Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

‘Montage prefab betonelementen is specialistisch werk’

foto-5—kuijpers

Tekst | Patricia van der Beek

Beeld | Kuijpers Uitvoering & Advies B.V.

7 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Kuijpers Uitvoering & Advies verankert en monteert deze constructie in opdracht van Smits Vastgoedzorg.

“De beoogde esthetische uitstraling van de gevels, in combinatie met het verbeteren van de balkon- en galerijconstructie, vroeg om een specifieke toepassing van prefab elementen in architectonisch beton”, vertelt directeur Jeroen Kuijpers van Kuijpers Uitvoering & Advies. “De montage hiervan is specialistisch werk. Smits Vastgoedzorg vroeg ons in de engineeringsfase van het project om hierover mee te denken.”

Montage van het prefab aan de balkonzijde.

Vacuüm hijstechniek

Kuijpers vertelt verder: “In nauw overleg met Smits Vastgoedzorg, A3 Architecten en IMd Raadgevende Ingenieurs gaven we invulling aan de wijze van hijsen en monteren, rekening houdend met de esthetische uitgangspunten. Zo maken we bij het inhijsen van de prefab betonnen elementen gebruik van een vacuüm hijstechniek. Hierbij zijn geen hijspunten nodig, waardoor er minder reparatieplekken zijn.”

‘We letten er ook op dat de elementen veilig gemonteerd kunnen worden’

Veiligheid voorop

Voor Kuijpers Uitvoering & Advies is het belangrijk om bij de engineering van de architectonische prefab elementen betrokken te zijn. Kuijpers licht toe: “We denken niet alleen op technisch en esthetisch gebied mee, maar letten er ook op dat de elementen veilig gemonteerd kunnen worden. Vanzelfsprekend nemen we tijdens het monteren ook de benodigde veiligheidsmaatregelen. En doordat we alles in eigen beheer uitvoeren, kunnen we die veiligheid goed borgen. Ons materieel en onze goed opgeleide, gekwalificeerde mensen voldoen aan alle normen en certificeringen.”

Bewoners

“Een ander veiligheidsaspect betreft het werken in een bewoonde situatie”, vervolgt Kuijpers. “Zeker op de galerijen, waar bewoners nu eenmaal moeten zijn als ze van of naar hun woning gaan, hebben we daar aandacht voor. Onze jongens voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan, ze werken netjes en staan de bewoners vriendelijk te woord. Bovendien dragen ze allemaal, conform de coronamaatregelen, een mondkapje.”

Goed team

Kuijpers Uitvoering & Advies startte in november met de verankering en montage van de prefab elementen. De eerste flat is inmiddels gereed en naar tevredenheid verlopen. Kuijpers: “De samenwerking met Smits Vastgoedzorg is open en transparant. Dat werkt prettig. Ook met Lammers Beton, de producent van de architectonische prefab elementen, vormen we een goed team. De verbeterpunten die we bij de eerste flat hebben opgedaan, passen we direct toe op de volgende fase. Zo zullen de bewoners van flat twee en drie nog iets minder overlast ervaren.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details