Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
De Kock Betonbouw BV verzorgt de ruwbouw van 233 luxe appartementen.

Met passie en succesvol samenwerken in ruwbouwprojecten

De Kock Betonbouw BV is een jonge en frisse onderneming gespecialiseerd in civiele en bouwkundige betonbouw. “Onze missie? De beste én betrouwbaarste betonbouwer van Nederland zijn”, vertelt eigenaar en projectleider Martin de Kock. “Daarom pakken wij de projecten nét even iets anders aan.”

Het succesverhaal van De Kock Betonbouw BV start in 2002, als Leen de Kock op 19-jarige leeftijd een bouwbedrijf voor allround woningbouwwerkzaamheden opricht. Aanvankelijk focust Leen op het realiseren van luxe keukens, badkamers en aanbouwen maar in 2008 maakt hij, met de bouw van een uitkijkplatform en vogelkijkhut in Natuurpark De Biesbosch, een omslag naar de ruwbouw. Na dit mooie en succesvolle project volgen diverse bruggen, deksloven, keerwanden en andere kleine betonwerken en vanaf 2014 is het bedrijf dé specialist in civiele en bouwkundige betonbouwprojecten. In 2018 treedt ook Martin de Kock toe tot het bedrijf. Hierdoor kan broer Leen zich focussen op de realisatie, terwijl Martin verantwoordelijk wordt voor het uitdenken en calculeren van de projecten tot en met de werkvoorbereiding. Niet alleen het aantal projecten, maar ook hun omvang en complexiteit nemen steeds verder toe en inmiddels is De Kock Betonbouw BV dé ruwbouwspecialist voor de woningbouw. “We zijn hét adres voor grootschalige ruwbouwwerken. Ons specialisme zijn appartementencomplexen met 100 woningen of meer, waarbij we werken in opdracht van en in samenwerking met de grote landelijke aannemerspartijen. Maar ook de kleine(re) werken zijn we niet vergeten en bedienen we graag, waarbij we optreden als totaal-ruwbouwaannemer.”

De werkmethodiek van De Kock Betonbouw BV bestaat in basis uit natte betonwanden en prefab betonvloeren, die in het werk worden afgestort. “Hier omheen monteren wij de prefab betonelementen.”

Langdurige en hechte klantrelaties

Ondanks de koerswijziging zijn de kernwaarden van De Kock Betonbouw BV nooit verloren gegaan. Ambitie, eerlijkheid en klantgericht ondernemen lopen nog altijd als een rode draad door het bedrijf. “Wij zoeken steevast naar de beste oplossing voor ieder project”, benadrukt De Kock. “Sluit dit aan bij onze werkmethodiek? Of is een andere oplossing misschien meer geschikt? Ook dat schromen wij niet te vertellen. Wij hechten aan langdurige en hechte klantrelaties. In de projecten die wij uitvoeren, staan wij stevig naast de hoofdaannemer. We voelen ons verantwoordelijk voor planning, product en project en denken graag mee in oplossingen. Dit kan betekenen dat we moeten versnellen, bijschalen of op andere dagen moeten werken. Door projecten te realiseren met en voor vaste partners, raken we steeds beter op elkaar ingespeeld. Dit leidt tot betere planningen, een hogere kwaliteit en minder verspilling, maar ook tot meer werkplezier én een verhoogde veiligheid.”

Werkmethodiek

De werkmethodiek van De Kock Betonbouw BV bestaat in basis uit natte betonwanden en prefab betonvloeren, die in het werk worden afgestort. “Hier omheen monteren wij de prefab betonelementen”, aldus De Kock. “Naar wens verwerken we bovendien de wapening. Kortom: wij zijn verantwoordelijk voor alle ‘grijze delen’ van het gebouw. Naar wens kunnen we ook steigerloos bouwen.”

Een project waarin de expertise van De Kock Betonbouw BV duidelijk zichtbaar wordt, is Hyde Park in Hoofddorp.

Volledig ontzorgd

“We zitten graag al in een vroeg stadium aan tafel bij de hoofdaannemer, zodat we vanuit de calculatie kunnen meedenken in de uitvoeringsmethode”, aldus De Kock. “Wat is de meest slimme en efficiënte methode in doorlooptijd, kwaliteit, zekerheid en kosten? We werken het complete ruwbouwontwerp uit in 3D. Bijvoorbeeld om de verdiepingen te realiseren, werken wij met breedplaatvloeren. Hier bovenop storten wij een druklaag. Om de vloeren tijdelijk te ondersteunen, maken wij gebruik van een eigen ondersteuningssysteem. Dit systeem werken wij voor elk werk 3D uit. Ook voeren wij een uitgebreide clashcontrole uit, zodat aan de voorkant al inzichtelijk is of de ondersteuning niet conflicteert met de installatietechnieken. Kloppen de vloerranden? Datzelfde doen we voor onze bekistingen. We plannen onze werken alvast uit tot opdrachtniveau. Naar wens stellen we bovendien de kraanplanningen op, verzorgen we de afroep van prefab beton en stemmen we het werk af met alle nevenaannemers. Ook bewaken we de uitvoeringsplanning, waarmee opdrachtgevers volledig worden ontzorgd.”

Hyde Park in Hoofddorp

Een project waarin de expertise van De Kock Betonbouw BV duidelijk zichtbaar wordt, is Hyde Park in Hoofddorp. In opdracht van De Vries en Verburg en als bouwteampartner verzorgt De Kock Betonbouw BV de ruwbouw van 233 luxe appartementen. “Bijzonder is dat wij in één stort de monolithische keldervloer van 6.000 m2 hebben gerealiseerd”, vertelt De Kock. “Daarnaast is op ons advies gewerkt met 7 meter hoge wanden, zodat in de kelder geen verticale naden/vloerverspringingen zichtbaar zijn. Zo zoeken we continu naar optimalisaties.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details