Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Maximale geluidsisolatie, minimale opbouwhoogtes
Indien gewenst kan bovenop de isolatielaag ook vloerverwarming worden aangebracht.

Maximale geluidsisolatie, minimale opbouwhoogtes

In ons land staan ruim 1.600 leegstaande kantoren, die uitstekend omgebouwd kunnen worden tot woningen. En ook leegstaande winkelpanden zijn hier uitermate geschikt voor, mits aan een aantal bouwkundige voorwaarden wordt voldaan. Bijvoorbeeld ten aanzien van geluid. Om het contactgeluid in zwevende dekvloeren te reduceren, levert Fonofloor B.V. al twintig jaar hoogwaardige akoestische isolatiemembranen. “Met onze producten kunnen wij geluidsisolaties tot LnT,A ≤ 49 dB realiseren”, vertelt Martin van den Bersselaar, Manager bij Fonofloor B.V. “De producten zijn uiterst dun (tot 9 mm), robuust, dampdicht en eenvoudig te installeren. Bovendien voldoen zij aan alle relevante eisen, zoals het Bouwbesluit.”

“Met onze producten gaan wij uit van het massa-veer-massa-principe, waarbij tussen de constructievloer en zandcement of anhydriet dekvloer een ‘verende’ isolatielaag wordt aangebracht die geluidsgolven en trillingen opvangt”, vertelt Van den Bersselaar. “Al onze producten zijn opgebouwd uit een (grotendeels gerecyclede) bitumineuze laag en een verende onderzijde van polyester non-woven. De producten worden op rollen geleverd en kunnen eenvoudig over de bestaande constructievloer worden uitgerold.” Indien gewenst kan bovenop de isolatielaag ook vloerverwarming worden aangebracht. “Hierbij adviseren wij het gebruik van onze Fonofix klikrail, die rechtstreeks op de isolatielaag kan worden verlijmd. Zo worden doorboringen van de isolatielaag – die de isolerende eigenschappen teniet doen – slim ondervangen.”

Dankzij de akoestische isolatiesystemen van Fonofloor B.V. is geluidsoverlast niet meer aan de orde.

Eenvoudige oplossing voor contactgeluidisolatie

De producten van Fonofloor B.V. zijn uitstekend geschikt voor nieuwbouwprojecten, maar excelleren ook in renovatie- en transformatieprojecten waarin aannemers veelal te maken hebben met beperkingen in opbouwhoogtes. “In kantoor- en winkelpanden gelden andere geluidseisen dan in woonruimtes”, weet Van den Bersselaar. “Daarom moeten tijdens de ombouw alle woningscheidende vloeren akoestische geüpgraded worden. Bijvoorbeeld om loopgeluid (harde zolen of hakken) en geluiden van schuivende meubels, vallende voorwerpen en spelende kinderen te dempen. Onze vloer-isolatiemembranen maken dit zonder problemen mogelijk. De producten zijn maximaal 9 mm dik, waardoor aanpassingen aan deuren, kozijnen en dorpels meestal niet nodig zijn.”

Voor elke situatie een passende oplossing

Dankzij een bitumineuze toplaag zijn de vloer-isolatiemembranen van Fonofloor B.V. aanzienlijk minder kwetsbaar dan traditionele isolatieproducten, benadrukt Van den Bersselaar. “Fonofloor® bijvoorbeeld heeft een zeer hoge resistentie tegen dynamische en statische belasting. Je kunt er gewoon overheen lopen, zonder de werking aan te tasten. En ook water is geen probleem. Het isolatiemembraan is slechts 8 mm dik en heeft een dynamische stijfheid van 10 MN/m³. Bovendien kunnen zeer goede akoestische resultaten behaald worden van LnT,A ≤ 49 tot ruim ≤ 39.” Voor wie nog dunner wil gaan, biedt Fonofloor B.V. fonofive® (6 mm), met een geluidsisolatie van LnT,A ≤ 54 tot LnT,A ≤ 47. “Speciaal voor houten vloerconstructies ontwikkelden wij fonoblock+®. Dit 9 mm dikke membraan combineert de extreem hoge dichtheid en akoestische eigenschappen van loodfolie met een verende laag, die een uitstekende contactgeluid- én luchtgeluidisolatie garandeert. Hierdoor wordt ook het geluid van pratende mensen en radio en tv gedempt. Doordat we bij de productie van al onze producten gebruikmaken van een aanzienlijke hoeveelheid gerecyclede bitumen (54% voor Fonofloor® en 48% voor fonofive®), zijn de producten ook een zeer duurzame keuze.”

Het 9 mm dikke fonoblock+® membraan combineert de extreem hoge dichtheid en akoestische eigenschappen van loodfolie met een verende laag, die een uitstekende contactgeluid- én luchtgeluidisolatie garandeert.

Mooie referenties

Fonofloor® is recent toegepast in project DAM3 in Amsterdam, dat de transformatie van een imposant kantoorgebouw uit 1989 tot 16 exclusieve appartementen en 3 penthouses omvat. “In dit project werden niet alleen state-of-the-art producten gebruikt, de prestaties moesten ook vooraf gegarandeerd worden”, vertelt Van den Bersselaar. “Met Fonofloor® én onze Fonofloor formule konden we hier perfect in voorzien.” Voor de transformatie van het monumentale winkel- en kantoorpand aan het Koningsplein 10 in Amsterdam tot 22 exclusieve appartementen werd gekozen voor fonoblock+®.

Fonofloor formule

Fonofloor B.V. heeft zoveel vertrouwen in haar producten, dat zij al vooraf prestatiegaranties durft af te geven. “Om tot deze garanties te komen, hebben wij de Fonofloor formule ontwikkeld waarin we verschillende stappen doorlopen”, aldus Van den Bersselaar. “Dit begint al in de advies- en ontwerpfase, waarin we graag met de architect en constructeur meedenken over de vloeropbouw. Voor aanvang van de applicatie van de isolatiemembranen controleren wij de constructievloer op onvolkomenheden die de isolatiewaarde negatief kunnen beïnvloeden. Waar nodig geven we tips voor verbetering, waarna onze erkende voorkeursverwerkers de producten aanbrengen. Om te garanderen dat er geen onderbrekingen in de isolatielaag zitten, voeren we voorafgaand aan het vloeien van de anhydrietvloer/smeren van de zandcementvloer een tweede inspectieronde uit. Bovendien worden geluidsmetingen uitgevoerd door een onafhankelijk instituut, waarna onze opdrachtgever een prestatiecertificaat ontvangt. Hiermee geven wij niet alleen een garantie af op onze producten, maar ook op de verwerking ervan. Bedrijven die hier meer over willen weten, kunnen terecht op onze vernieuwde website.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details