nieuwbouw-loods-5-duiven-104-kopieren

Het nieuw gebouwde pand van Loods 5 in Duiven.

01:50
26-03-2020

Loods 5, Duiven | Woonwinkel gerealiseerd in half jaar tijd

Drie winkels Loods 5 in vijf jaar

In maart 2019 begon Aan de Stegge Twello aan de nieuw te bouwen woonwinkel van Loods 5 in Duiven, met de wetenschap dat deze winkel met een totale oppervlakte van 19.500 m² begin december 2019 klaar moest zijn. “Vanwege de feestdagen was dat een belangrijke wens.”

En daarin slaagde het bouwbedrijf ruimschoots: op 30 november gingen de deuren van de woonwinkel in het Gelderse Duiven open. “We hadden al ervaring opgebouwd door in Amersfoort langs de snelweg A1 de eerste nieuw gebouwde woonwinkel van Loods 5 te realiseren”, vertelt Maurice Smits, projectmanager van Aan de Stegge Twello. “Deze winkel hebben we samen in 2015 opgeleverd en is vergelijkbaar met de woonwinkel in Duiven.”

nieuwbouw-loods-5-duiven-24-kopieren

Op de bouwgrond ging het om verschillende kavels, die Loods 5 heeft samengevoegd.

 

In beide gevallen gaat het om een winkel van twee verdiepingen van zo’n 20.000 m², met daaronder op maaiveld ruimte voor zo’n 500 parkeerplaatsen. “In Amersfoort hebben we voor de realisatie van de woonwinkel een bouwteam opgezet. Dit team heeft ook gezorgd voor de totstandkoming van de winkel in Duiven.”

Snel beslissen

Volgens Smits is niet alleen de locatie, langs een snelweg, van beide woonwinkels bijzonder, maar ook de opdrachtgever zelf. “We hebben beide winkels gebouwd in opdracht van Loods 5, dat inmiddels landelijke naamsbekendheid heeft gekregen. De eerste twee winkels waren oude fabriekshallen: de Bruynzeelfabriek in Zaandam en een IKEA-pand in Sliedrecht, maar met de winkels in Amersfoort en Duiven beschikt de retailer inmiddels ook over nieuw gebouwde woonwinkels.” Daarbij vindt Smits het prettig samenwerken met de opdrachtgever. “Loods 5 kan snel knopen doorhakken en beslissingen maken. Mede daardoor was het voor ons mogelijk om deze winkel in een half jaar te realiseren.”

DCIM101MEDIADJI_0808.JPG

Het pand van Loods 5 in Duiven bestaat uit twee verdiepingen van in totaal zo’n 20.000 m2.

 

Drie woonwinkels

Met de komst van dit nieuwbouwproject in het Gelderse Duiven heeft Aan de Stegge Twello in een kleine vijf jaar tijd drie woonwinkels voor Loods 5 gerealiseerd. Begin maart 2019 rondde het bouwbedrijf ook de renovatie en nieuwbouw van een woonwinkel in Maastricht af.   

“Hiervoor hebben we de oude Sphinx-fabrieken gerenoveerd en een nieuw gebouwd deel hieraan gekoppeld.”

Het bouwproject in Maastricht verrichtte Aan de Stegge Twello tussen beide nieuwbouwprojecten van Loods 5 door. “Dat kwam omdat het verkrijgen van de benodigde vergunningen in Duiven lastiger ging dan we hadden verwacht”, legt Smits uit. “Zo ging het om verschillende kavels, die Loods 5 heeft samengevoegd. We zijn dit project gestart in 2017, maar pas begin 2019 wisten we dat we met dit nieuwbouwproject aan de slag konden. Toen kregen we de opdracht mee dat de winkel voor de feestdagen afgerond moest zijn.”

nieuwbouw-loods-5-duiven-38-kopieren

Op maaiveld is ruimte voor zo’n
500 parkeerplaatsen.

 

Dak met massa

Smits vraagt speciale aandacht voor het dak van de woonwinkel in Duiven. “Op verzoek van Loods 5 hebben we dit dak meer massa gegeven in de vorm van beton. Zo kan in de winkel worden gezorgd voor een prettiger binnenklimaat, waardoor het comfort voor haar bezoekers en medewerkers omhoog gaat en de energiekosten omlaag.” Daarnaast heeft Aan de Stegge Twello ervoor gezorgd dat de volledige oppervlakte van het dak kan worden voorzien van pv-panelen. De panelen worden in de loop van dit jaar op het dak geplaatst.  

Tekst | Tim van Dorsten Beeld | Aan de Stegge Twello

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Projectinfo

Meedenken als partner in snel bouwproject

Mede door in de bouwvak door te werken, kon Aluvo Apeldoorn ervoor zorgen dat iedereen binnen de planning zijn werk kon doen en de nieuwe woonwinkel van Loods 5 in Duiven op tijd de deuren zou kunnen openen.

“We werken al langere tijd samen met Aan de Stegge Twello, die altijd snel wil bouwen”, vertelt Aluvo-bedrijfsleider Henk Mulder. Dat was ook het geval bij de nieuw te bouwen woonwinkel van Loods 5 in Duiven: toen de vergunningen begin maart 2019 binnen waren, liet de retailer weten zijn nieuwe woonwinkel nog voor de feestdagen te willen openen. “We waren hierop voorbereid. We hebben als bouwpartner met Aan de Stegge Twello meegewerkt aan de detaillering van het nieuwe pand. Als een gebouw in een half jaar tijd moet worden neergezet, dan is het noodzakelijk om in het ontwerp met alle details rekening te houden. We hebben zelfs een team tijdens de bouwvak hieraan laten werken.” Aluvo heeft gezorgd voor de aluminium gevels, ramen en deuren in de woonwinkel van 19.500 m².

Stedenbouw partners

Slimme samenwerking Xella en Van Wijnen levert forse tijdwinst op in hoogbouw