Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Leren, monteren en baangarantie bij Schipper Kozijnen

Unknown-1

17 november 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Uniek betaald opleidingstraject van Schipper Kozijnen en ESPEQ van start

Hoe lossen we het tekort aan technici op? Een vraagstuk wat ook Schipper Kozijnen bezig houdt. Het gerenommeerde Noord-Hollandse familiebedrijf heeft daarom samen met bouwopleider ESPEQ een uniek en eigen opleidingstraject ontwikkeld. Binnen één jaar worden kandidaten klaar gestoomd voor een (vast) dienstverband als montage medewerker, waarbij er vanaf dag 1 salaris wordt uitbetaald. 

De achtergrond van kandidaten is van ondergeschikt belang, waardoor het traject ook interessant is voor mensen die zich (op latere leeftijd) willen omscholen en daarbij de zekerheid van een inkomen niet willen missen.

Het ontstaan

Via diverse initiatieven wordt er in West-Friesland volop aandacht besteed aan het in contact brengen van jongeren met techniek in de breedste zin. Schipper Kozijnen kijkt hier met veel bewondering naar, maar vraagt zich tevens af wat ze zelf concreet kan doen om mensen in de regio te enthousiasmeren voor techniek, juist ook andere doelgroepen. Denk aan (jong)volwassenen zonder technische achtergrond die een carrière switch overwegen.

Leren en monteren

Na aanmelding start het opleidingstraject 10 januari 2022 met een periode van 2 weken bij ESPEQ om daarna aan de slag te gaan als montage medewerker. Om de 2 weken komen de aspirant monteurs terug naar ESPEQ om zo gedurende één jaar klaar gestoomd te worden voor een (vast) dienstverband bij Schipper Kozijnen. Er wordt bij ESPEQ o.a. veel aandacht besteed aan veilig werken en het gebruik van gereedschap en materialen. Bij Schipper Kozijnen gaan de kandidaten meteen mee naar de klant en leren de fijne kneepjes van het vak van gespecialiseerde monteurs. Zo kan de theorie meteen toegepast worden in de praktijk.

ESPEQ is gewend voor de bouw soortgelijke opleidingstrajecten te ontwikkelen, maar een passende oplossing voor Schipper Kozijnen was er nog niet. Door de handen ineen te slaan, is een maatwerk oplossing tot stand gekomen. 

Eigen opleidingscentrum

Schipper Kozijnen groeit door. Door de komst van een nieuw hoofdkantoor met distributiecentrum is ruimte vrijgekomen in de nostalgische boerderij op het terrein in Opmeer. Hier wordt momenteel hard gewerkt aan een eigen opleidingscentrum. Met diverse levensechte opstellingen van kozijnen, deuren, schuifpuien en dakkapellen wordt de praktijk nagebootst. Een ideale interne leeromgeving om o.a. de gecertificeerde montagemethode van Schipper onder de knie te krijgen.

Meer informatie: www.monteren-en-leren.nl

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details