Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Kwaliteit staat centraal bij E-installatie Plesmanduin
Het Rijksmonument Plesmanduin in Den Haag wordt omgebouwd tot woningen en een hotel.

Kwaliteit staat centraal bij E-installatie Plesmanduin

Van groepenkast tot lichtpunt

Het Rijksmonument Plesmanduin in Den Haag wordt omgebouwd tot woningen en een hotel. Steegman Elektrotechniek verzorgt de volledige E-installatie. Ze is er al een jaar werkzaam en denkt het project in de zomer van 2023 af te ronden.

“Plesmanduin bestaat uit vier bouwdelen en we hebben de opdracht voor het vierde bouwdeel voor de zomer gekregen. Dat is het gedeelte waar het hotel komt”, vertelt Marco van Dongen, projectleider bij Steegman. Het bedrijf is ervaren in grootschalige nieuwbouw- en renovatieprojecten in de utiliteitsmarkt en ontwerpt, realiseert en onderhoudt kwalitatief hoogwaardige elektrotechnische data-, telecommunicatie en beveiligingsinstallaties. Het is dus de perfecte partner voor het monumentale Plesmanduin. “Van de groepenkast tot aan het lichtpunt verzorgen wij alles. Daar hoort ook de keukeninstallatie bij en de domotica, wat vooral van toepassing is bij de penthouses”, gaat Van Dongen verder. Bij de koperswoningen moeten de installateurs rekening houden met de koperswensen en er komt een deel brandbeveiliging en intercom bij kijken. Van Dongen: “Ook verzorgen we de voeding voor de WKO-installatie en de blikseminstallatie op het dak, het leidingtracé voor de nutsvoorzieningen en in een later stadium komen er ook laadpalen.”

Steegman Elektrotechniek verzorgt de volledige E-installatie.

Toplocatie

Hoewel Steegman veel ervaring heeft met stekerbaar installeren, was deze manier van werken voor de woningen geen optie. Daar moet immers rekening gehouden worden met de wensen van de kopers en gaat het niet om standaard ruimtes. Of het hotel wel stekerbaar wordt geïnstalleerd, wordt besproken met opdrachtgever Van Wijnen en Impact Vastgoed. Het gaat om een standaard installatie, waarbij met name het leidingverloop anders is dan anders. “Er zijn dubbele vloeren waar een spouw tussen zit. Dat zorgt ervoor dat het een andere manier van werken is dan standaard. Het is mooi om aan deze gebouwen te mogen werken, want ze zijn prachtig en liggen op een toplocatie”, aldus Van Dongen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details