Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Kunststof dakbedekking met een betere opbrengst van de zonnepanelen
De witte dakbedekking zorgt voor een betere opbrengst van de zonnepanelen.

Kunststof dakbedekking met een betere opbrengst van de zonnepanelen

Eurofast en A. van Diessen Dakbedekkingen B.V. werken al jaren samen. Waar Van Diessen de dakbedekking en isolatie verzorgt, levert Eurofast de schroeven. Dit samenwerkingsverband maakte het bijna logisch dat Van Diessen ook de dakbedekking voor het nieuwe bedrijfspand van Eurofast uitvoerde.

Met circa 5.000 m2 heeft het dak van het nieuwe bedrijfspand van Eurofast een flink oppervlak. Het was aan A. van Diessen Dakbedekkingen B.V. om hier, in opdracht van Bouwbedrijf van de Ven, de waterdichting te verzorgen, bestaande uit dakbedekking en isolatie. “Dit is een mooi voorbeeld van waar we ook goed in zijn”, vertelt Robin van Diessen, directeur/eigenaar van A. van Diessen Dakbedekkingen B.V. “Een dak in de utiliteitsbouw met hoogwaardige isolatie en geschikt voor zonnepanelen.”

Kunststof

Er werd gekozen voor een kunststof dakbedekking. Van Diessen licht de keuze toe: “In de woningbouw wordt meestal gekozen voor bitumen dakbedekking en in de utiliteitsbouw voor kunststof dakbedekking. Dat heeft te maken met de praktische toepassing van de materialen. Kunststof dakbedekking wordt geleverd op rollen van 30 m2. Dat maakt het minder arbeidsintensief en het dak is bij één laag al waterdicht. Met slechts enkele dakdekkers brengen we een dak aan van hoge kwaliteit, uitgevoerd volgens de vakrichtlijnen. Bovendien zorgt de witte, kunststof dakbedekking voor een hoge reflectiewaarde, dus een betere opbrengst van de zonnepanelen. Dit heeft te maken met de SRI-waarde (Solar Reflectance Index). Er is steeds meer vraag naar deze dakbedekking, ook vanwege de duurzaamheid van het materiaal. Een ideaal product, een erkend dakdekkersbedrijf, een vertrouwde partner en opdrachtgever maken het plaatje compleet. Planning, materialen, kwaliteit, samenwerking, vertrouwen. Dit was een project volgens het boekje.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details