Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Klant staat centraal bij toonaangevende aluminium gevelspecialist
DC2 in Eindhoven: Intal bedacht een projectmatige vliesgeveloplossing waarmee de gewenste esthetische uitstraling werd gerealiseerd binnen het gestelde budget. (Beeld: Intal)

Klant staat centraal bij toonaangevende aluminium gevelspecialist

Intal is zo’n partij en hanteert daarbij een unieke werkwijze. Intal ontwikkelt, engineert, produceert en levert effectieve circulaire aluminium geveloplossingen. Frank Hageman, sales bij Intal, legt uit waarom het bedrijf ook voor de bouw van distributiecentra bij uitstek de geschikte bouwpartner is.

Toonaangevende speler in de markt

“Distributiecentra zijn al heel lang onderdeel van onze business”, vertelt Hageman. Hij constateert door de marktontwikkelingen van afgelopen jaren een enorme toename van de bouw van distributiecentra. “Aannemers weten ons goed te vinden, waarmee het aandeel distributiecentra in onze gehele projectportefeuille aanzienlijk is gegroeid en we een toonaangevende speler zijn in de markt van distributiecentra.” Intal is door de langdurige partnerships met haar opdrachtgevers enorm goed ingespeeld op de aannemers waarmee zij werkt. “Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies wat er nodig is om een project soepel te laten verlopen”, vervolgt Hageman. “Vanuit onze LEAN-werkmethode zijn we continu bezig met productoptimalisatie en procesverbetering, wat de kwaliteit van het werk voor klanten en medewerkers vergroot. Combineer dat met onze Intal Methode en je hebt een creatieve en oplossingsgerichte partner die kwalitatief hoogwaardige producten levert bij uiteenlopende projecten.”

Intal, systeemhuis en gevelbouwer in één, heeft eigen profielsystemen, waarmee perfecte geveloplossingen gecreëerd worden die aan de hoge prestatienormen en -eisen voldoen. (Beeld: Sebastiaan Rozendaal)

Unieke werkwijze

De geheel eigen manier van werken en de verbinding die Intal met haar klanten aangaat, is uniek. De Intal Methode is gebaseerd op vijf pijlers: jij, wij, groei, open en durf. In het kort staat dat voor geluk en balans van de Intalist, de platte organisatie, de grote groeiambitie van en binnen de organisatie, de openheid en transparantie intern en extern en tot slot het aanmoedigen van lef, verder durven te denken om tot groei, ontwikkeling en verbetering te komen. Continue evaluatie binnen elke stap in het proces draagt eveneens bij aan productoptimalisatie, procesverbetering en een verhoogde klanttevredenheid. Een ontwikkeling die bij Intal enorm belangrijk is. “Onze unieke werkwijze is voor sommigen even wennen geweest, maar inmiddels wordt de Intal cultuur omarmd door architecten, opdrachtgevers en aannemers”, zegt Hageman.

Intal en Goldbeck werken in opdracht van DHG aan de realisatie van het grootste distributiecentrum van Nederland: Smartlog Maasvlakte in Rotterdam. (Beeld: DHG)

De juiste partner voor aluminium gevelsystemen in distributiecentra

Dat blijkt wel uit de duurzame samenwerking met partijen als Vrolijk, ASK Romein, Remmers Bouwgroep, VDR Groep en Goldbeck, waarmee Intal inmiddels tientallen distributiecentra heeft gerealiseerd. “In een vroeg stadium meedenken, snel en flexibel kunnen schakelen en een grote leveringsbetrouwbaarheid is wat er gevraagd wordt en wat Intal biedt. Doordat onze routes in het gehele proces al vast liggen en het gehele productieproces onder één dak plaatsvindt, kunnen we een snelle levering en kwalitatief hoogwaardige producten garanderen.” Intal is een systeemhuis en gevelbouwer in één. Aan de basis liggen de door Intal zelfontwikkelde profielseries, waarmee perfecte geveloplossingen gecreëerd worden die ook nog eens voldoen aan de hoge prestatienormen en -eisen. “Als enige verwerker van ons eigen profielsysteem zijn we niet afhankelijk van andere systeemhuizen en bepalen we zelf welke rubbers, hang- en sluitwerk we toepassen om optimaal aan de eisen te kunnen voldoen. Daarnaast zetten we, dankzij de volumes die wij draaien, ook in op het verlagen van de CO2-uitstoot. Met extrusiebedrijven is afgesproken dat we uitsluitend werken met gerecycled aluminium en zo de footprint laag houden. Interessant voor projecten die onder BREEAM worden gebouwd.” 

Succes door optimale samenwerking

Hageman noemt DC2 in Eindhoven als voorbeeld van een project waar een hoge BREEAM-score (Very Good***) werd behaald mede dankzij een goede samen­werking. “In opdracht van ASK Romein hebben we aluminium kozijnen en vliesgevels geproduceerd, geleverd en gemonteerd bij één van de meest geavanceerde logistieke centra in Nederland. Het prachtige ontwerp bood budgettechnisch nogal wat uitdagingen en vroeg om een projectmatige oplossing. Aan de hand van een 3D-view en mock-up hebben we aan architect en aannemer laten zien dat de gewenste esthetische uitstraling gerealiseerd kon worden binnen het gestelde budget.”

“Met de Intal Methode halen we het beste uit onze Intalisten en bereiken we samen met de klant – die altijd centraal staat – duurzame successen.” (Beeld: Sebastiaan Rozendaal)

Groeiambitie 

“Ook met Goldbeck zijn we een langdurige samenwerking aangegaan. Dat begon met de bouw van een relatief klein distributiecentrum in Venlo en op dit moment werken we samen aan de realisatie van het grootste distributiecentrum van Nederland: Smartlog Maasvlakte in Rotterdam.” Intal gaat voor het grootschalige project de aluminium kozijnen en vliesgevels leveren en plaatsen en is op dit moment bezig met de engineeringsfase. “Niet alleen onze groeiambities komen overeen”, vervolgt Hageman, “maar ook de manier van werken (snel, flexibel, meedenken en de benodigde portie lef daarbij). Dat spreekt elkaar aan, vult elkaar aan en zorgt dat we elkaar naar grotere hoogten brengen, met prachtige eindresultaten tot gevolg. Het is mooi om te zien dat we de groeiambitie die we naar elkaar uitspraken bij de realisatie van het distributiecentrum in Venlo, nu ook waarmaken bij dit XXL-project.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details