Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Installeren in een complex gebouw

Installeren in een complex gebouw

Complete werktuigbouwkundige installatie

ImPro Techniek verzorgde de complete werktuigbouwkundige installatie voor de verduurzamingsslag bij sociaal en cultureel ontmoetingscentrum Podium Oost in Utrecht. Een uitdagend project, omdat het gaat om een complex gebouw, ook in het kader van circulariteit en hergebruik.

ImPro Techniek verzorgde verschillende werkzaamheden in het ontmoetingscentrum, dat twee verdiepingen beslaat en waarin een grote zaal voor optredens, meerdere gebruikersruimtes en kleine kantoortjes gehuisvest zijn.  

Totaalinstallatie

De oude gasgestookte ketels werden weggehaald en vervangen door warmtepompen. Ook werd er een nieuwe technische ruimte gerealiseerd. ImPro Techniek leverde daarnaast een volledige luchtbehandelingskast met meet- en regelinstallatie en decentrale warmteterugwinunits. Daarnaast realiseerde het bedrijf de afvoer en het water voor de keuken en leverde en monteerde het nieuw sanitair. “Het leuke aan dit project was dat we verantwoordelijk waren voor de totaalinstallatie en niet slechts voor een onderdeel”, vertelt Bastiaan van der Mooren, projectleider van het werk en eigenaar van ImPro Techniek. “We werken wel vaker samen met hoofdaannemer Vios Bouw en schreven dan ook gezamenlijk in voor deze opdracht. De samenwerking bevalt van beide kanten erg goed, we zijn inmiddels alweer met nieuwe inschrijvingen bezig. We maakten er ook hier in goed overleg met z’n allen een mooi project van.” 

ImPro Techniek verzorgde de nieuwe werktuigbouwkundige installatie.

‘Niet zomaar alles vervangen’

Voor ImPro Techniek was het een middelgroot project. In februari 2023 gingen de werkzaamheden van start en in de zomer werden ze afgerond. Inclusief onderaannemers liepen er continu vier tot acht mensen van ImPro Techniek op de bouwplaats. Tijdens de verbouwing werd goed gekeken naar duurzaamheid. Van der Mooren: “De verwarming werd vervangen door warmtepompen, maar we hebben delen van het leidingwerk en radiatoren opnieuw gespoten en hergebruikt. Dus wel van het gas af, maar niet zomaar alles vervangen.”

Just-in-time

De kruipruimtewerkzaamheden leverden de grootste uitdagingen op. “Dit werk is altijd zwaar en Podium Oost is een vrij complex gebouw. Je moet heel goed kijken waar je naartoe kunt met leidingen en luchtkanalen. Hierbij was een goede communicatie met de andere partijen erg belangrijk. Daarnaast staat het pand middenin een woonwijk, waardoor je rekening moet houden met geluidsoverlast en hoe je bepaalde installaties plaatst. Er is eigenlijk geen bouwterrein en geen parkeerplaats. Daarom is er in de bouw een kleine keet gemaakt en moesten we alle onderdelen just-in-time leveren. In samenspraak met de bouwkundig aannemer is dit vlekkeloos verlopen. We hebben een fijne samenwerking en daar zijn we dankbaar voor”, aldus Van der Mooren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details