Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
De beste koelprestaties tegen de laagste energiekosten

De beste koelprestaties tegen de laagste energiekosten

Vriezen, koelen en verwarmen

In de koudetechniek is Van Kempen Koudetechniek al veel uitdagingen aangegaan. Zij heeft immers de ambitie om alle wensen van haar opdrachtgevers te realiseren. Bij Damco-Maersk Coldstore en Warehouse zit de uitdaging in de mega omvang. Het volledige oppervlak moet voorzien worden van koudetechniek met CO2  als natuurlijk koudemiddel.

We hebben het dan over kolossale koel- en vriescellen, elk achttien meter hoog, waarin met CO2-koelinstallaties ruimtetemperaturen gegarandeerd worden van +15 tot -20°C. Om de vochtbelasting van de vriescellen te minimaliseren, worden de expedities voorzien van een koeltechniek waarmee ook gedroogd kan worden. “Dat brengt de totale capaciteit van de vriescellen op 700 kW en die van de koelcellen op 2.400 kW”, vertelt Frank Boeijen, salesmanager bij Van Kempen Koudetechniek. 

Verwarming en koeling met glycol

De expedities, koelcellen, verwerkingsruimtes en luchtbehandelingskasten worden gekoeld met glycol. Boeijen: “Voor de koeling en verwarming van het koelgedeelte gebruiken we koude of warme glycol, waarmee we kunnen ontdooien, verwarmen en drogen. Hierbij wordt maximaal gebruik gemaakt van de afvalwarmte van de koelinstallaties. Ook het naastgelegen crossdock wordt verwarmd met de afvalwarmte van de koelinstallaties. Pas als de restwarmte niet inpandig gebruikt kan worden, voeren we deze af.”

Het verwarmen en koelen van de glycol gebeurt in de centrale machineruimte met vier centrale koelunits voor het koelgedeelte en twee voor het vriesgedeelte. 

VK Dynamics systeem 

De aansturing van de installaties gebeurt met het VK Dynamics systeem. Dit systeem is geheel binnen Van Kempen Koudetechniek ontwikkeld. Het garandeert de beste koelprestaties tegen de laagste energiekosten en bewaakt deze prestaties 24/7 op afstand.

Dochteronderneming van Unica

De uitvoering van een project van dit formaat vereist een gedegen voorbereiding. Op dit moment draait de engineeringsafdeling op volle toeren om de installaties uit te werken in 3D, waarbij de deadline van oktober 2024 zorgt voor een flinke tijdsdruk. “Gelukkig zijn we onderdeel van Unica; dat geeft de klant financiële zekerheid. Ook voor extra knowhow en mankracht kunnen we indien nodig een beroep doen op Unica.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details