Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
IJzersterke partner in constructiewerk
Glazen balustrade.

IJzersterke partner in constructiewerk

Zeg je Van Pommeren, dan zeg je staal. Het bedrijf uit Veenendaal staat alom bekend als specialist in stalen trappen, balustrades en hekwerken. Tegelijkertijd is Van Pommeren de partner bij uitstek voor stalen constructies. Aannemers, bouwbedrijven en architecten weten Van Pommeren feilloos te vinden wanneer er binnen hun project sprake is van constructiebouw.

“Onze stalen constructies vormen de basis voor talloze gebouwen, machines en installaties”, vertelt directeur Leendert van Pommeren. “De aard, omvang en complexiteit van die constructies varieert. De ene keer gaat het om dragers voor de verbouwing van een woning, de andere keer om een complete stalen dakconstructie of een tijdelijke ondersteuningsconstructie. Zowel in nieuwbouw als in bestaande bouw.”

Van engineering tot montage

Van Pommeren neemt de realisatie van stalen constructies van A tot Z uit handen. Dat begint bij de engineering. Van Pommeren: “Constructiebouw is maatwerk en precisiewerk. Staalconstructies moeten tot op de millimeter passen. Ook moeten ze veilig en, wanneer ze in het zicht blijven, esthetisch zijn. Onze eigen engineers hebben daar oog voor. Zij meten, tekenen en rekenen tot de constructie perfect is. Het is vervolgens aan onze productieafdeling om de constructie precies zo te maken. Dit doen onze vakmannen in de werkplaats en onze eigen monteurs monteren de constructies.”

Stalen constructies van ontwerp tot montage.

Constructief samenwerken

“De lijnen tussen onze afdelingen zijn kort”, vervolgt Van Pommeren. “Ontwerp, productie en montage worden direct op elkaar afgestemd. Dat komt de kwaliteit en leverbetrouwbaarheid van de constructies ten goede. Vanuit deze gedachte ben ik een voorstander van ketensamenwerking op projecten. Zeker complexe bouwprojecten zijn erbij gebaat als partijen de werkzaamheden als één team oppakken, met een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het eindresultaat. Openheid, vertrouwen en kennisdelen zijn hierin cruciaal. Ik vind het dan ook een mooie ontwikkeling dat wij steeds vaker als vaste partner bij projecten betrokken worden en al in een vroeg stadium onze expertise kunnen inbrengen. Mooie voorbeelden hiervan zijn de transformatie van het oude hoofdpostkantoor aan de Neude in Utrecht en de realisatie van een kelder onder tien monumentale panden aan het Koningsplein in Amsterdam.”

Zevenhonderd ton staal

Bij de verbouwing van Post Neude werkte Van Pommeren nauw samen met vaste partner Burgland Bouw. Van Pommeren leverde en monteerde 700 ton staal om het monumentale pand te transformeren tot multifunctioneel publieksgebouw met veel trappen, hekwerken en glasbalustrades. “Voor het nieuwbouwdeel van deze transformatie brachten we zo’n 350 ton staal in. Voor de verbouwing van het bestaande deel was eenzelfde hoeveelheid staal nodig. Dit gebruikten we grotendeels voor tijdelijke en permanente constructies ter ondersteuning van vloeren en wanden waarin grote openingen worden aangebracht. Bijvoorbeeld omdat daar roltrappen doorheen moesten.”

Dertig stempeltorens

Voor de realisatie van de kelder aan het Koningsplein plaatste Van Pommeren, ook in samenwerking met Burgland Bouw, ongeveer 110 ton hulpstaal. “Een behoorlijke uitdaging”, aldus Van Pommeren. “Om die nieuwe kelder te kunnen maken, moesten onder meer de bestaande kelder- en begane grondvloer eruit. Het gat dat tussen de kelder en de eerste verdieping ontstond, werd opgevangen met een tijdelijke ondersteuningsconstructie. Wij leverden en monteerden deze constructie. In totaal plaatsten we dertig stempeltorens. Ook leverden en monteerden we het definitieve staal, de trappen en de hekwerken.”

Trappen EMA Amsterdam.

Mannen en vrouwen van staal

Met uitdagende verbouwingen als Post Neude en Koningsplein, maar ook met iconische bouwprojecten als EMA, HAUT en Amsterdome toont Van Pommeren zich een ijzersterke partner in constructiewerk, trappen en hekwerken. “Onze mensen zijn hierin onze kracht”, benadrukt Van Pommeren. “Ik ben ontzettend trots op ons team. Van onze betrokken collega’s op kantoor tot onze vakmensen van productie en montage. Stuk voor stuk mannen en vrouwen van staal die tot het uiterste gaan. Dankzij hen dragen we constructief bij aan elk denkbaar bouwwerk. Van splinternieuw tot monumentaal.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details