Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Ieder lid in het team is even belangrijk, ongeacht zijn of haar functie’

‘Ieder lid in het team is even belangrijk, ongeacht zijn of haar functie’

Het omgaan met mensen zit al van jongs af aan bij Jeffrey de Roo (42) in zijn bloed. Dat hij als hoofd uitvoerder meerdere uitvoerders en teams mag aansturen, is voor hem dan ook een cadeautje. “Ik vind het erg leuk om medewerkers te motiveren en om out-of-the-box te zorgen dat iedereen op zijn plek zit”, vertelt hij. “Want alleen dan kunnen medewerkers het beste uit zichzelf halen.”

Jeffrey was pas 19 jaar jong, toen hij als zelfstandig monteur in de bouw aan de slag ging. “Ik werkte destijds voor een baas, die net een bedrijf had overgenomen”, vertelt hij. “Ik kreeg de elektra-afdeling in beheer en op een gegeven moment ontstond er een woordenwisseling, waarop hij zei: ‘Je weet het allemaal zo goed, je zou zelf een bedrijf moeten beginnen’. Een goed idee, dacht ik en ik heb direct de daad bij het woord gevoegd. Ik ben naar de Kamer van Koophandel gereden, heb me ingeschreven en heb een taart gekocht. Een beslissing waar ik nooit spijt van heb gekregen.” In de jaren die volgden, heeft hij vele mooie projecten mogen maken. Ook heeft hij ontzettend veel geleerd. “Ik had het geluk dat ik mensen om me heen had, die me graag dingen wilden leren. Zij hebben me onder hun hoede genomen en verder opgeleid. Ik werd letterlijk bij de hand genomen. Zo heb ik alle facetten van het vak gezien en ben ik doorgegroeid tot ploegleider, uitvoerder en hoofd uitvoerder W en E.” Tijdens zijn projecten ontmoette hij regelmatig mensen die via Velox werkten. “Omdat Velox veel randzaken uit handen neemt, heb ik ook zelf deze werkwijze geprobeerd. Sindsdien voer ik regelmatig projecten uit via Velox.”

‘Ondanks dat ik als zzp’er werk, heb ik een mooi team om me heen’

COLLEGA’S

“Via Velox krijg ik de kans om bij verschillende bedrijven te kijken”, vertelt Jeffrey. “Maar ook om op mooie projecten te werken, die vaak al in een vroeg stadium worden verdeeld. Er werken inmiddels zoveel mensen via Velox, dat ik regelmatig collega’s tegenkom op projecten! Bovendien ben ik zeer te spreken over de open bedrijfsstructuur. Ondanks dat ik als zzp’er werk, heb ik een mooi team om me heen.”

A-PIER SCHIPHOL

Recent is Jeffrey gestart op project A-pier Schiphol, een 400 meter lange mini-terminal voor max tien vliegtuigen, dat de meest duurzame pier van de luchthaven moet worden. “Als hoofd uitvoerder E mag ik een aantal uitvoerders aansturen”, vertelt hij. “Hierbij maak ik de vertaalslag tussen bouw en kantoorpersoneel. Ik zorg ervoor dat de mensen op de bouw over de juiste informatie én tools beschikken om hun taken goed te kunnen uitvoeren. Maar ook dat de sfeer op de bouw goed is. Nu de teams zijn gevormd, is het mijn taak om te zorgen dat iedereen ook daadwerkelijk goed op zijn plek zit, zich prettig voelt en het beste uit zichzelf kan halen. Hebben bepaalde medewerkers hulp nodig? En is het bijvoorbeeld mogelijk om buddyteams te vormen?”

‘Alleen kan niemand een project realiseren’

BELANGRIJKE LESSEN

Het omgaan met mensen zit al van jongs af aan in Jeffreys bloed. “Het aansturen van teams heb ik vooral geleerd omdat ik nieuwsgierig ben”, vertelt hij. “Ik kijk altijd goed naar wat anderen doen, hoe zij het doen en wat voor effect dit heeft op hun team. Ook ben ik nooit bang geweest om te vragen. Als je wilt groeien, moet je altijd blijven vragen. Een belangrijke les die ik heb geleerd, is dat gemotiveerde en tevreden mensen beter en veiliger werken. Maar ook dat ieder lid in het team even belangrijk is, ongeacht zijn of haar functie. Alleen kan niemand een project realiseren. Door gericht te zoeken naar medewerkers die elkaar aanvullen, vergroot je hun kennis en vaardigheden én verbeter je het projectresultaat. Een filosofie dat Velox met VxTeams perfect ondersteunt.”

Podcast aflevering Jeffrey de Roo

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details