Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Ieder appartement krijgt een individuele combi-warmtepomp’
3D-model van de installatie op het dak.

‘Ieder appartement krijgt een individuele combi-warmtepomp’

Werktuigbouwkundige en sanitaire installaties

Heating Service Installatietechniek verzorgt bij het nieuwe appartementencomplex Nieuw Schuylenburcht in Oudewater de complete werktuigbouwkundige en sanitaire installaties. Het gaat onder meer om loodgieterswerk, ventilatie, centrale verwarming en het leveren en plaatsen van het sanitair. Alle woningen krijgen daarbij een individuele combi-warmtepomp.

In het appartementencomplex komen 69 woningen, waaronder een aantal zorgwoningen. De appartementen komen aan de rand van het historisch centrum van Oudewater. Naar verwachting worden de appartementen medio 2024 opgeleverd. 

De opdracht voor het werk kwam van hoofdaannemer Bolton Bouw. Projectleider Dick Roeleveld Van Heating Service Installatietechniek: “Het is voor ons een vrij groot project, waarmee we nog een aantal maanden volop bezig zijn. We zijn vrij snel na de startdatum van de aannemer begonnen met het leidingwerk. Elke woning wordt voorzien van vloerverwarming, warmteterugwinventilatie met luchtkwaliteitsregeling en een lucht/water-warmtepomp inclusief boiler. Daarnaast verzorgen wij de sanitaire installaties. Ook de algemene groepsruimte wordt voorzien van hetzelfde systeem als de woningen. We zijn nog tot de opleverdatum aan het werk.”

Warmtepompen op het dak.

Niet afhankelijk van een centraal systeem

Nieuw Schuylenburcht is een duurzaamheidsproject zonder aardgasaansluiting. Omdat iedere woning een eigen warmtepomp krijgt, zijn bewoners niet afhankelijk van een centraal systeem. De woningcorporatie koos hiervoor vanwege de gebruiksvriendelijkheid.

Zelfstandig functionerende installaties

De combinatie van installaties en leidingen op het dak vergde de nodige aandacht in de engineering. Roeleveld: “We maken hiervoor gebruik van een 3D tekenmodel in BIM. De afstemming van de positie van de warmtepompen en de WTW-kanalen, gecombineerd met een flink aantal zonnepanelen, was best een noot die gekraakt moest worden.” De vier woontorens in het project krijgen ieder een eigen, zelfstandig functionerende installatie. Dat geldt ook voor de algemene voorzieningen, zoals het drinkwatersysteem, de ventilatie van trappenhuizen en bergingen en dergelijke.

BIM 3D werpt zijn vruchten af

Roeleveld is tevreden over het verloop van het project en de samenwerking met de hoofdaannemer. “We werken vaker samen met Bolton Bouw aan grote vergelijkbare projecten. Ook voor deze opdrachtgever, woningcorporatie De Woningraat in Oudewater. We werken in goede harmonie samen met aannemer Bolton en de andere installateurs. Het werken in 3D BIM werpt zijn vruchten af in de uitvoering. Het vergt wel een intensieve voorbereidingsfase, maar de afstemming tijdens het werk verloopt hierdoor soepel.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details